tisdag, mars 2

Loo report

Människor, människor, människor.
Det är Loo som skriver nu, och jag vet inte var jag ska börja, Kanske i fredags då jag hade tilltagande smärtor som bara mattade ut mig. Kanske om beskedet jag fick av läkaren på sängkanten där jag låg och kippade efter luft, "Loo, vi tror inte att du har lång tid kvar", och kanske hade jag int det heller, just då. O satt och vakade med fsster C och såg O aåg hur jag blev blå och grön i ansiktet - jag var på väg att somna in. Men något ryckte mig tillbaka. Jag såg aldrig något ljus. Ingen hand sträcktes ut, Jag var bara förbannat röksugen.

Jag fick en rullstol av avdelningen för att underlätta. Vi kör mig i den när jag är röksugen. Jag har haft skitmycket besök här. Alla säger samma saer. Att jag ska ringa dem om vad som helst, att de ställer upp vad det än är. Shit, hade vi så här mkt energi och engagemang i vanliga fall så hade stora saker kunnat hända, Jag har fått mp3, blivit erbjuden säkert hundra stycken.

Underbara S flög hit och vände upp och ned på läkarna, Behandlingen är densamma. Men någon kunde, vågade och agerade. Och hon hav mig en tatuering i present!

Jag måste pausa nu men jag kan säga som så här; Jag lever, jag överkom EN barriär, jag har nu ca en månad kvar att leva och jag ska flyttas till sthlm sjukhem vid fridhemsplan, Vissa säger att det är ett lyxigt place och jag kan bara se äldrevården framför mig. Någon som vet något om stockholms sjukhem, kommentarsfältet tack!

Tack alla för std, comments, kärlek och allt ni gett mig. Jag kämpar. Som ett djur.

27 kommentarer:

Hanna sa...

Jag hade en pojkvän vars far blev störtsjuk och sedan låg på Stockholms sjukhem ett tag. Jag var bara där en gång, men av vad jag såg verkade det ett bra och helt schysst ställe. Inte direkt lyxigt, men det är liksom ett sjukhem. Absolut inte äldrevårdschticket. :)

Ptja, något ska man ju bryta lurkertystnaden med...

Tummar hålles och fingrar är korsade för dig, Loo.

Anonym sa...

Sitter här helt tagen!
Underbara!!!
Det är det första som dyker upp i huvet på mig här på jobbet där jag tjyvsurfar..;)

Underbara ting kan hända!
Jo Loo det är som så många har skrivit om dig redan,du berör människor på så många sätt,jag tänker på mig själv bla som setat o läst förundrats och häpnat över din historia ditt levnadsöde och ändå inte kommit mig för att skriva...
Jag e så otroligt glad att du orkar sitta upp igen!
Tänk att du orkar skriva och rapportera trots att du e så trött,återigen Underbara!

Jag ska berätta för dig att jag precis har börjat nytt jobb,inom soc och alla dessa fall som mig berört,Jag ska verkligen göra mitt bästa för att hjälpa till här,känner att det här är rätt forum för mig att röra mig i.
Jag tänker på dig och allt du fått vara med om,gumman.

Nu ska du ta igen dig m alla dina 300 mp3 apparater ;)
Samla lite kraft nu så du kan vara tillsammans med dina kära,det är där du ska vila o hämta krafter,jag tror fortfarande på mirakel och du fick väl min skyddsängel,den ska du ha med dig :)

Jag har aldrig vart på stockholms sjukhem men däremot på andra sk hospices,det är otroligt fin miljö och rar personal,tror du kommer få det så bra,skönt att slippa sjukhusmiljön om inte annat.

Stor stor Jättebamsekram till dig,du Underbara!

Kram från Garbo

Fade. sa...

Fy fan, nu gråter jag igen. Kom igen nu - överlev!!! ÖVERLEV!

Cian sa...

Det var läskigt i fredags..men jag är glad att du fixade det hindret..får man dricka vin på sthlms sjukhem? för nu banne mej ska vi ta ett glas ihop...

Kram hjärtat...

Anonym sa...

@cian, man får faktiskt dricka vin om det är vad man önskar. Jag jobbar med palliativ vård och meningen är att man ska få göra det man önskar. Kämpa på nu Loo,vi är så många som tänker på dig

Airam sa...

ja du det är förjäkligt att det ska krävas allvarliga sjukdomar, jordbävningar och dylikt för att vi ska ryckas upp ur vår västvärldskoma och inse vad som är viktigt och vad vi bör lägga vår energi på. att vi inte kan inse och uppskatta vad vi har förrän vi tror att vi ska förlora det. skärpning på oss!

hundra miljarders pussar och kramar på dig min kära lilla exfru

Lovi sa...

Fantastiska Loo, du är så jävla stark! All respekt och beundran för dig och ditt mod.. Vi hoppas fortfarande på mirakel för dig!

Stora kramar!

Icka sa...

Loo! Vad glad jag blev att få se att du skrivit.

Vi är många som tänker på dig, många som hoppas på att du ska få överleva.

Jag och min man har bestämt att bli stödfamilj. Vi vill hjälpa, någon med något. Det har du inspirerat till.

Massa kärlek/I.

En Frida. sa...

Loo.

Du talar.
Du ser.
Du berättar.

Du är inte tyst och det är vad som krävs för att förändringar ska kunna ske.

Du är en hjältinna, en sådan det görs film om, om femtio år.

Förstår du det :)
Det gör jag.

Tack för att du talar, tack för din röst.

Den når fram till bland annat MIG.
En av alla människor på jorden just nu.


DU VALDE LIVET och du gav liv.
Vackrare kan det inte bli.
Din kärlek är för alltid en del av en annan människa.

TACK FÖR ATT DU TALAR (skriver) SÅ ATT JAG FÅR TA DEL AV MÄNNISKAN DU.

Ingenting är förgäves, ingenting.

/KRAM från en av alla dina trogna läsare.

Loma sa...

I kursen Palliativ Vård som jag precis har gått, så fick jag lära mig att man skall hjälpa patienten att acceptera och våga släppa taget, men det känns fan inte aktuellt just här. Nej. Du måste ju överleva!

Jag borde ha sagt det innan, men var för stolt; jorden behöver Loo. Och som Fade: ÖVERLEV!

Sara sa...

Älskade Loo, nu tycker jag tamejfan att vi ser till att vända på skiten.
Du är det finaste, alltid.

Sara, alltid.

Helena sa...

Hej
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.7197708
hon är inlagd på Stockholms Sjukhem och bloggar därifrån..

Åsa sa...

Hej!

Hoppas prognosen ändras och att en månad blir många fler! Både jag och sambo hejar på dig :)


Åsa

Åsa sa...

Hej!

Hoppas prognosen ändras och att en månad blir många fler! Både jag och sambo hejar på dig :)


Åsa

Annie sa...

Hej Loo. Anna Bonér som checkar in läget. Blev helt ställd i söndags när jag tittade in på din blogg. Drömde om dig igår natt. Jag kan liksom bara inte fatta att det händer dig... Du var så jäkla cool mot mig när jag var trotsig tonåring. Du är fortfarande lika jävla cool. Jag önskar verkligen bara att den där jävla cancern ska dra dit den hör hemma - i helvetet. Jag tänker inte skriva något avsked, för du ÄR ju kvar här fortfarande. Bland oss. Kämpa nu för fan. Alla mina tankar går till DIG! Stor kram! /Pontas lillasyster Anna

Pia sa...

mina tankar är hos dig Loo. var stark nu.

AerynSun sa...

Stockholms sjukhem är ett hospice. Det är alla åldrar där, finare än vanliga sjukhus och man får lugnt ta ett glas. Får jag hälsa på dig, Logg dreas, så gör jag det, men jag fattar om du inte orkar alla som dräller där och slänger Mp3spelare på dig. Du kommer inte få någon spelare av mig iaf, för min är gammal och trasig. :)

kram från Präst-Lisa

Mariella sa...

jag har aldrig träffat dig men är vän till din underbara syster.. läser och läser om dig och gråter och gråter, jag hoppas verkligen att gud lyfter dig med sina vingar och låter dig få leva på denna jord i flera år till... all kärlek till dig och din familj

Anonym sa...

Jag hade praktik och sommarjobbade på sthlm sjukhem när jag gick i gymnasiet, fast i köket. På den tiden var maten helt ok iaf,lagade allt från grunden, förutom purékosten.
Om själva sjukhemmet vet jag inte(kommer inte ihåg riktigt) så mycket, bara att det då räknades som ett "fint" och att det var vanligt att sk fint folk vårdades där. Tänker inte uttala mig om hur det är idag, men är det som det var då så finns det värre ställen att komma till.


Kram Vessla

Anonym sa...

man får dricka vin på stockholms sjukhem...

Anonym sa...

Hej Loo!
Jag önskar dig all lycka. Skänker dig många tankar. Kram från mig å familjen här.

Anonym sa...

Hej Lo! Kämpa på säger jag bara! Stockholms Sjukhem är bra, jag har arbetat där som ssk, man tar verkligen hand om dem som ligger där på ett bra sätt!

Du får dricka vin och röka ;) Maten är helt ok.

Det är inte äldrevårds-stuk, absolut inte, men det är ett sjukhem, dvs patienter i olika åldrar, och i och med att det är ett hospice så brukar det tyvärr vara en hel del unga där.

Kämpa kämpa, kram C, ssk

Mia sa...

Min mamma var där i en månad, och visst, det var mest äldre där men det är väl inte så konstigt eftersom det oftast är äldre som blir riktigt sjuka. Här och där såg jag unga människor där också. Personalen var fin, maten toppen. Jag gillade stället.

Önskar dig allt gott, mod och styrka!! Du är fantastisk.

Anonym sa...

Du är en fantastisk människa som har rört mig djupt in i hjärtat, jag tänker på dig dagligen och du har gett mig så mycket att tänka på och uppskatta. Jag skickar massor med positiv energi och styrka till dig och du finns i allas våra tankar.
Förresten så hoppas jag på att du ska förverkliga din dröm som författare, du har en otrolig talang - du fängslar dina läsare.
Njut av ett glas vin, mirakel sker varje dag - jag har varit med om det!
Hope !!!

Anonym sa...

Min pojkvän var på Stockholms sjukhem de sista månaderna av hans liv. Det är ett jättbra ställe, bra personal och inte "sjukhusaktikt" och inte bara älde utan blandade åldrar. Som sagt, ett riktigt bra ställe.

Anonym sa...

Kramar till dig. Vi hade kontakt med Stockholms sjukhem när min mamma slutade sina dagar där. Gästerna var mellan 30 år och uppåt.
Omtänksam personal och jag kände att min mamma fick leva tills hon somnade in. Vi är mycket nöjda över den vård hon fick sin sista tid.
Kram till dig . Har nyss hittat din blogg./Anita

V sa...

Va Fan Loo, fick just höra om det här. Jag vet inte vad jag kan säga mer än att kämpa på och ge aldrig upp.

/Gnu från Katastrof