tisdag, april 7

Frågelåda: Relationer och alex

Dagens Outfit By Alex: Skor från Puma, hängselbyxor från Polarn & Pyret, Hood från Champion, jeansjacka Vintage / Frälsningsarmén. (och han ser lite ledsen ut på den här bilden, detta eftersom han var liiite trött sådär och orkade inte vara modell)


Jag har fått lite mejlfrågor som jag tänkte besvara, lite enkelt sådär. Jag svarar på allt och har inga som helst problem med det, men det här mejlet har jag dragit ut på ett tag. Jag saxar frågorna direkt ur mejlet, så hela kommer inte med. Det kommer från My som vill vara anonym med sin mejl och så. Hej My, här kommer det!

Fråga: Jag har följt dig sen du blev gravid och måste bara säga att du är en väldigt stark person (tack! Loos anm.) och jag undrar hur är relationen till alexanders pappa idag? Och hur är relationen mellan alex och hans pappa?

Svar: Det är komplicerat men ändå inte. Jag och H hörs inte av förutom för att diskutera sånt som är absolut nödvändigt. Som gemensamma räkningar från förr och hur sånt ska delas upp. I övrigt är det väl jag som skickar MMS och sånt högst sporadiskt med bilder på Alex, men H läser ju också bloggen. I Övrigt hörs vi inte alls och jag känner mig rätt bekväm med det. Jag vill ha mitt liv och han vill ha sitt. Det är synd att han inte har kontakt med Alex men det är faktiskt inte mitt ansvar. Jag har gjort vad jag har kunnat, resten är upp till honom. Jag höll länge på och kände att jag liksom var limmet som kunde foga samman alex med sin pappa. Så var det inte. Jag kan ge mina 110 % som mamma men jag kan aldrig, aldrig ge en annan människa förmågan att vilja ta ansvar. Sad it is. Alex har således ingen kontakt med sin far idag.

Det är upp till Alex far att själv, när han är "redo" som han säger, ta kontakt med familjerätten för att diskutera fram en umgängesplanering, som då måste ske på neutral plats tillsammans med varsitt ombud. Ingen utomstående får närvara vid dessa besök utan dessa ombud skall vara neutrala personer, t.ex socialsekreterare eller likvärdigt. Detta eftersom vi båda behöver det stödet i umgänget med varandra och för att jag vägrar blanda in utomstående i det här. Det är heller inte det rekommenderade. Om H skall ha umgänge med A så är det tillräckligt jobbigt för A att lära känna honom. Att då blanda in flera personer i det hela skulle vara negativt för alex och hans utveckling. Fram tills dess att detta sker är alex helt i min vård. Jag har ensam vårdnad och det är också det optimala. Detta är något som H själv gått med på från början, och ingenting vi tvistat om på något sätt, kanske jag ska tillägga utan det var ett gemensamt beslut när alex fötts.

Fråga: Har du känslor för alex pappa fortfarande? I såna fall, varför försöker ni inte igen, för alex skull?

Svar: Jag vet inte var du fått det ifrån att jag skulle ha känslor kvar för H, men så är verkligen inte fallet. Det fina som kom ur min och H's destruktiva och mycket farliga relation var vår son, och tack vare att H är far till mitt barn har jag fortfarande kvar en viss typ av respekt för honom som jag aldrig skulle ha annars, om vi inte haft barn. Det låter hårt, men det är sanningen och det är det enda jag har att ge er. H lever i en annan relation sedan ett bra tag nu tillsammans med en annan kvinna och det är hans ensak. Samtidigt är det skönt att veta att han har någon då han inte är beroende av mig på något sätt. Jag slipper det där. För mig och H fungerar det inte på något sätt att ha ett förhållande och det finns inga vilda hästar i världen som skulle få mig till att ha det igen. Så som det är nu är jag en lycklig (men flirtig) singel och jag kommer fortsätta med det tills kärleken slår omkull mig, om den nu gör det igen. Jag hoppas på det, och hoppas att nästa gång blir en keeper. Även för alex skull är det absolut bäst att vi inte vare sig bor ihop eller är ihop och det är final. Det kommer inte att bli så. Jag är klar med det där och har precis reparerat mig nog att våga flirta med folk. Det tänker jag fortsätta med...

Fråga: Sen undrar jag, om du inte har känslor för alex pappa, finns det nån speciell i ditt liv just nu? Vi får ju inte läsa så mycket om kärlek längre, beror det på att han kan läsa eller är det nått annat? Jag har läst lite tillbaka och det har ju passerat en del folk i bloggen om man säger så.. ;)

Svar: Oj! Där var vi rakt på sak, men bra, det gillar jag. Jag har haft känslor för en person som visade sig inte klara av det ansvar som kommer med på posten när man dejtar en drogfri småbarnsmamma. Det funkade inte. Som det är nu är den platsen i mitt hjärta, så att säga, vacant, och jag trivs fan bra med det. Jag har avverkat en del karlar i mitt liv så det känns bra att få vara med alex, piffa i lägenheten och umgås med de få vänner jag har kvar. När man blir drogfri och får barn blir man ju "tråkig" eftersom man inte super hövvet av sig varje helg och inte kan fixa droger åt folk eller fixa in dem på listor längre, då troppar folk av som pärlor på ett halsband.

Alex förtjänar dessutom all kärlek jag har och jag ger den mer än gärna åt honom. Jag har träffat lite folk hit och dit men inte fastnat med någon. Utan att låta som en bitterfitta måste jag bara påpeka att det finns inte gott om bra karlar, och bra kvinnor vet jag väldigt lite om också för den delen. Folk är inte de de utger sig för att vara, och det är trist både för dem och mig. Jag backar direkt jag ser en varningssignal idag. Det gjorde jag inte förr, då rusade jag rakt på i 180 istället. Jag har lärt mig att avvisa folk för att de helt enkelt inte passar mitt liv. Vissa kallar det kräsen. Jag kallar det sunt jävla förnuft.

Fråga: sen undrar jag om du har några tips på att gå ner i vikt? Kram!

Svar: Jag har promenerat en och en halv timme om dagen och undvikt kolhydrater i varierande mängd beroende på hur mycket jag promenerat och rört på mig. Men nyckeln ligger i att äta balanserat och att röra på sig. Utöver det undviker jag ju också kött, och äter mycket fisk, tex sushi. Sen får man ju lite muskler av att bära på 10 kg unge hela dagarna också. Testa det if all else fails ;-) Annars så kör jag ett riktigt jävla danspass nån gång i veckan också, och använder alex som tyngd när jag kör Pilates. Jag varvar det jag känner för och äter överhuvudtaget inte chips eller godis i någon form, kanske jag ska tillägga. Men jag äter tårta och sådana saker om jag skulle hamna vid en.

Där, My, hoppas att du blir nöjd med de svaren. Jag återkommer snart i er alldeles egna favoritblogg.


4 kommentarer:

JessicaYvonne sa...

Jag måste ge dig en cyberkram för all din uppriktighet! Du är precis som "My" skriver en mycket stark person, säkert mycket på grund allt det du gått igenom.

Du skriver: "När man blir drogfri och får barn blir man ju "tråkig" eftersom man inte super hövvet av sig varje helg och inte kan fixa droger åt folk eller fixa in dem på listor längre, då troppar folk av som pärlor på ett halsband." Om detta måste jag bara säga att de som inte stannar kvar när man blir förälder är kanske inte mogna för en "lugnare" vänskapsrelation och då heller inget att lägga någon energi på. (Angående drogerna har jag ingen erfarenhet av och kan därför inte uttala mig..)

Personer som alstrar negativ energi ska man låta bli att umgås med så mycket man bara kan. Det är mitt tips till ett lyckligare liv.

Många kramar
JessicaYvonne

Marlie - 93a mamman sa...

Svar: Tusen tack för din kommentar!

CAMILLA sa...

Tjaa.. fin blogg :)..
Har du haft någon speciell dröm senaste tiden? Skriv gärna kort i min blogg :D!

Ha de fint :) kram

CAMILLA sa...

Tjaa.. fin blogg :)..
Har du haft någon speciell dröm senaste tiden? Skriv gärna kort i min blogg :D!

Ha de fint :) kram