tisdag, februari 19

dagsschema med korven


Jag har ju alltid varit ett jävla partydjur. Innan jag blev ett graviditetsklot bestod min tillvaro av klubbar, idel klubbar och än mer klubbar. Efterfester, fester, tillställningar, events och gratis-är-gott. Ni fattar. Det har varit outfits och diskussioner över otaliga mojitos och öl på diverse ställen med dörrvaktspolare och kompispacket. Gästlistor och trevliga efterfester i våningar som spårar ur. Och nu har jag bytt bort nio års konstant festande mot det här. Jag är morsa. Och det känns faktiskt bra, även om jag vet att jag självklart kommer att attendera klubbar igen. Självklart kommer jag i framtiden att dansa röven av mig till progressive beats iförd någon streetwearblandning av cum clubwear och afterwork. Självklart kommer jag att sörpla mojitos på någon söderbar med Lott, Ella, bror eller dan igen. Självklart kommer jag att vara the fuckin' queen of the dancefloor nån gång i månaden igen. Men ett tag till, bara ett tag till, är jag 100% mamma, dygnet runt. Och det är en välbehövlig upplevelse, något helt nytt, något som verkligen räknas.

Fram tills dess att jag återinför en del av verkligheten i mitt liv igen ser mitt liv, och schema, följaktligen ut, så här:

05:00 - Vaknar efter att ha fått sova några timmar. Kommer upp till vaken H som städat under tiden han haft korven så jag fått sova. (Alex kallas ibland för korven)

05:10 - Korven hör mammas röst i rummet och vaknar till. mamma och korven idkar blöjbyte. Vi diskuterar bland annat ränderna på duschdraperiet och korven passar på att stretcha med armar och ben när blöjan är väck. Mamma Loo stretchar också lite.

05: 20 - Korven kräks ner den nya bodyn mamma satt på., inklusive mamma. Gör i ordning ett bad åt korven. Korven ler och stretchar i badbaljan. Mamma Loo blir blöt.

05:30 - Korven är mycket arg för att maten inte anlänt en sekund innan han blev hungrig. Illskrik. Rusar till köket med korv på armen eller i babyliften för att göra i ordning ersättning. H går och lägger sig.

06:00 - Efter mycket matning, prat och mys och rapande av överskottsbubblor däckar korven i mammas knä. Korven får flytta till babyliften i vardagsrummet för att sova. Passar på att kolla nätet, administrera de blöta kläderna och borsta tänderna. Ser på Gossip girl, legally blonde, bridget jones dagbok eller fight club. Kommer på att jag inte ätit på 12 timmar. Letar mat i kylen för sakens skull. Tar mina epilepsitabletter, min treo och övriga mediciner.

07:10 - Korven har vaknat och kände sig ensam. Korven arg. Mamma och korven vyssjar och tittar på serier på nätet. När ilskan gått över vill korven stretcha lite och förklara sig lite. Långa haranger av "Guh", "EH!" och nu "KEH!". Lyssnar tålmodigt och spelar speldosa eller drum n' bass för korven. korven älskar drum n' bass. Korven och mamma Loo har en diskussion om huruvida vi ska kolla blöjan eller inte. Gör det för säkerhets skull. Korven oerhört lycklig över att få kolla på de randiga draperierna igen medan mamma pysslar och pratar på.

08:20 - Korven däckar i soffan med mamma. Passar på att kasta mig in i duschen.

10:00 - Stoppar korven i vagnen, dubbelkollar blöjväskan och ser till att båda är ordentligt påklädda. Pinglar till centrum med Matthew dekay vrålande i hörlurarna. Diggar och gör tresextisvängar med barnvagnen till digifruitella. Köper lite mat, servetter eller vad det nu är vi behöver. Korven sover som en stock, åka vagn är skimysigt. Köper dagstidning och snor åt mig SE, city och metro som jag vet att jag inte kommer hinna läsa men tanken är ju god.

12:00 - Hemma igen. Pratar i telefon med någon aktuell person. Korven är upprörd för att vi slutade åka vagn och för att han är skithungrig. Avslutar samtalet och springer to the resque.

13:00 - Korven småjollrar bredvid mig och jag försöker pumpa ur mjölk men som vanligt går det aströgt. Blir slutligen förbannad och slänger skiten i golvet i andra rummet. Jävla påfund.

14:00 - Bostödet anländer. Bostödet lånar korven en stund medan jag får i mig något att äta. Fyller i papper och pratar om framtiden och vad för olika valmöjligheter som finns. Byter på korven som är morgontrött och lite sur. Korven är inte lika intresserad av draperierna utan vill mest stretcha och kraxa. "EEERRRRRHHHHH". H vaknar och myser med korven en stund. Korven blir nöjd.

16:00 - Får internetpaus. Knapprar och skriver blogg eller hänger på community eller slösurfar. H städar och korven halvsover i kvartar och däremellan är han SKITSUR.

18:00 - Fixar middag. H städar och ordnar. Diskuterar tvättider med H och telefonen ringer i ett. Callscreenar, orkar inte riktigt prata. Korven får ont-i-magen-attack och är otröstlig en timme. vaggar, bär och vyssjar och masserar magen. Korven arg på allting, allting är skit. Norén, Bergman, allt på en gång. Korven tycker inte att nånting är bra. Vi myser lite och till slut, till slut blir allt bättre. Korven kämpar emot sömnen en timme, till slut är han helt slut av att vara så arg så länge. mamma Loo också.

21:00 - Somnar sittande i soffan tills H beordrar mig att gå in och lägga mig. Kommer ändå inte i säng förrän 23. H tar över så jag får sova flera timmar i sträck. Vi måste göra så här, annars blir jag epilepsikänslig och får känningar av sömnbristen. Dagen börjar om igen.

Faktum är att det inte är så pjåkigt att ha det så här just nu. Det här tillfället i hans liv kommer aldrig åter. Hans spädbarnstid. Tiden då han är liten korv som bara behöver mig. Och jag är inte den där "måste-få-vara-behövd"-tjejen. Men det är en helt ny experience.

Bild: Korven sover i babyliften.

2 kommentarer:

F e j d a n sa...

Åh. Jag är helt avundsjuk, även om det stundtals är grymt jobbigt. Din korv är ett underverk. (Och jag lyssnar enbart på Apologize) ^^)

T e s s i sa...

aowe, vilken fin korv han är.