fredag, juli 24

Dagens positiva!


Var och lämnade blodprover på KS och redan i taxin hem ringde de för att meddela provsvaren (vi cancerpatienter har de fördelarna, provsvar inom en timme är standard) och mina senaste prover (nu i tisdags) var usla. Mina vita blodkroppar låg inom ett knappt tiotal och jag hade inget immunförsvar att tala om. Sedan dess har jag dansat till tung, glad techno varje morgon, haft musiken pumpande hela tiden, handlat och gjort saker man egentligen inte ska göra när man har lågt immunförsvar. Det var så illa att de ville ha in mig för observation men jag mådde så oförskämt bra att jag vägrade. Nu ringde de:

Sköterskan: "Vad det än är du gör, Loo, så fortsätt med det! Vi vill gratulera dig, du har ett normalt immunförsvar igen! Dina värden har ökat till 122 respektive 92, vi är helt chockade här borta.. Du slår alla rekord, fyra dagar, Loo, herregud, vi gratulerar! Fortsätt så!"

"Vadå, har jag som en normal människas nu och för bara fyra dagar sen var jag typ inläggningsbar?"

"Så kan man säga, ja"
"Wow!"

"Ja, det är korrekt uttryckt!"

Mitt i allt helvete. Åh, Gud, låt det fortsätta så här, please. Det här betyder att jag har en enorm återhämtningsförmåga och att jag bara måste lyssna på kroppen, hålla mig aktiv som jag har gjort, lyssna på min musik och äta min frukt och grönsaker och det kroppen vill ha. Let's fight this motherfucker! Med eller utan hår! Åh jag är så glad!

Så, vad är det för mirakelmusik jag kämpar cancer mot då?
Jo, lyssna på den här jävla monsterlåten och KÄNN livskraften porla!

7 kommentarer:

Anders sa...

Kör hårt Loo!
Rocka loss!
Musik, glädje och kärlek kan aldrig göra annat än gott i såna här lägen!

Michael Karnerfors sa...

Hej Loo! Lundahl här... har visst bytt namn sedan senast.

Dang, det har banne mig hänt saker med dig. Inte för att jag är förvånd... det händer alltid saker omkring dig. Få se nu... i tur och ordning: droppat E och dyligt, lillgrabb, cancer, och nu senast kanonbra återhämtning. Grattis, storgrattis!, aj fan!!, grattis igen!!! :)

Nej, det är inte rättvist med cancer... men fuck that... trotsa fanskapet som gav dig den och vägra ge dig! Förlorare är bara den som spelade för att förlora. Den som man måste krossa till en hög med stora mänder våld för att bekämpa är inte besegrad... bara tvingad mot sin vilja.

Du fixar det... du har rätt ålder och fysik för det, och enligt vad du just skrev en återhämtningsförmåga som tydligen är lätt fantastisk. Hejarop kanske inte gör mycket... men du har dem från mig i alla fall. :D

/Micke

Michael Karnerfors sa...

Tom kommentar för att kicka igång prenumerationen. Slå ihjäl den Loo.

Michael Karnerfors sa...

Halloj igen! Snackade just med M (frun) som är onkolog-sjuksköterska, och hon bekräftar att de där värdena är kanonbra nyheter. Din ålder + avsaknaden av metastaser + en sådan kanonbra respons på behandlingen är lika med: utmärkt prognos!

Största risken av denna behandling konstaterar hon är att du riskerar få lockigt hår. Det är tydligen rätt vanligt... lockiga tjejer får rakt hår, rakhåriga tjejer får lockigt hår.

Linda sa...

Åhh vad härligt att läsa. Fortsätt i samma stil. Gör det du mår bra av.
// Linda

Revyn sa...

Vilket härligt besked!! Rätta takter tjejen, keep on moving!! Du kommer besegra den där rackarns, dumma, elaka skit kräftan!! Håller alla tummar jag har för dig!

Anonym sa...

kom ihåg att skratta mycket! skratt är snällt mot immunförsvaret:) jag läser en bok just nu som heter skratta o må bra och det står massa intressant.
det finns folk som har botat sina åkommor med hjälp av skratt. våra inre organ mår bra av skrattets masserande verkan! / Irena