onsdag, oktober 1

Jävla popcorn!

Okej, nu är jag uppretad.
Jag har idag pratat med två olika personer på nätet av diverse anledningar och helt omedvetet, som båda har läs och skrivsvårigheter och som båda ska bli förskolelärare.

(insert bad language here)

ERA JÄVLA IDIOTER! Vad FAN tänker ni med? Jag har enorma svårigheter med vissa delar i matematik, jag diggar förvisso procentuträkning och multiplikationstabellen, men jag KLARAR inte bråk och division, tycker ni att jag ska ta och satsa på att bli mattelärare? Amen vadå, det är väl bara att hoppa över division, femmorna behöver ändå inte lära sig det...jag är ju grym på procent! Vadå, det kommer säkert gå bra ändå, man kan skumma lite, man fattar säkert när man är där..
FEL! FEL! FEL!

Hur FAN tänker ni? Tänker ni att ungarna ändå inte fattar nåt i den åldern så det finns ingen anledning för dig att kunna behärska ditt språk fullt ut? Har ni kass självinsikt? Ni KOMMER INTE att bli bra lärare. Jag är ledsen, men det är kört, fattar ni inte era begränsningar? Att ÄLSKA barn är ingen jävla ursäkt, era jävla airheads! Ni ska alltså stå där och vara förebilder för mitt barn, och knappt kunna stava till era egna jävla namn?

Ja, jag beklagar att ni har läs och skrivsvårigheter och dyslexi. Nej, jag vet att det är medfött och inte går att träna bort, det är just det som är min poäng här. Ja, jag vet att Einstein och kungen också var / är dyslektiker. Men i Einsteins fall så sysslade han med det han de facto var bra på, och fokuserade inte på att lära ut språk och hur livet går till, till småttingar, och i kungens fall.. nä, sorry, det bevisar inget, kungen är en tråkmåns och även han verkar inse sina begränsningar på det planet. Undrar förresten om dyslexi innebär en svårighet att också läsa av hastighetsmätare förresten, för det hade ju kunnat förklara en del i hans fall...
nevermind.

Vad jag försöker säga är; Inse era egna jävla begränsningar. Vad är det som får er att vilja bli lärare när ni har sådana uppenbara svårigheter med språket? Vad är det, exakt, ni ska lära ut? Er fantastiska förmåga att rita elefanter? Gymnastiklärare är en grej, såvida du inte ska in på näringslära och shit, men lågstadie och förskolelärare? Ni är medvetna om att ni ska ha hand om en hel klass med småttingar som kommer dit för att lära sig viktiga grunder inför skolstarten? Ni är medvetna om att språket är det absolut viktigaste verktyget som en människa någonsin kommer att få, och ni är säkerligen medvetna om hur barn lär sig och hela det kitet. Med det facit i hand - hur fan kan ni se er själva i ögonen och upprepa mantrat "jag duger, jag klarar det här" varje jävla morgon? Vadå ni duger? NI DUGER INTE! For fucks sake! Bli raketforskare, bli bubbelgumstillverkare, bli datanörd, bli cowboy eller strippa eller knarklangare eller vad FAN som helst men hur i hela jävla helvetes kuk tror ni att ni ska fixa med jobbet som LÄRARE? Ni kan ju inte sätta ihop enkla meningar! Bara för att man fått kläm på "mor ror" och "far är rar" betyder inte det att man är nån jävla lärare! Ni behöver ju själva extrahjälp för att uttrycka er! Ska ni ha med er en personlig assistent på lektionerna som rättar era rättningar? Hur blir det när barnen frågar hur någonting stavas eller vad ett ord betyder? Ska ni sitta där och gå ner i mental härdsmälta och konsultera SAOL varje gång?

Hela världen ligger öppen för er, och framtiden är så jävla ljus så ni måste ha solglasögon gällande flera av era egenskaper som ni hade kunnat utveckla och satsa på ISTÄLLET. Men neejdå, ni ska välja det allra svåraste, det som kommer orsaka mest problem för er, det som kommer ödelägga ert självförtroende i lärarrummet när ni sitter i konferens med ett dussin andra lärare och lämnar in en enkel timrapport, och alla i rummet kommer att observera era stavfel, era syftningsfel, era uppenbara svårigheter med att hantera språket. Det här handlar inte om diskriminering och rättvisa, fattar ni inte det? Det här handlar inte om att ni ska övervinna några personliga issues genom att införa fler språkhandikappade i den akademiska världen. Det här är inte nån jävla jämställdhet, jämställdhet och rättvisa handlar om rätt person på rätt plats och att alla med samma förutsättningar får en chans. Vad tror ni att ni ska vinna? Eller tror ni på allvar att ni kommer att göra en raketkarriär inom skolvärlden med de kassa jävla meriterna?

Det här handlar inte om er som personer, fattar ni inte det? Det här är inte ett personangrepp. Jag försöker tala om för er att ni är åt helvete fel, men ni kommer troligtvis aldrig att läsa det här och även om ni gjorde det så skulle ni avfärda mig som en bitter kärring som inte fattade hur fina människor ni faktiskt är och ni har minsann aldrig gjort mig nånting. För ni är känslostyrda popcorn som inte fattar ren fakta. Ni har säkert underbara personligheter allihopa och jag betvivlar inte en sekund att ni älskar barn, men ni kan inte ta till er djupet i det ni läser om ni inte förstår orden. Ni kommer aldrig att kunna utveckla ett intuitivt språkligt tänkande. Jag är ledsen, men så är det. Ni skulle säkert bli fantastiska som precis allting annat, men just den grejen som ni skulle undvika, som ni aldrig behärskat. Det ska ni göra karriär på!

FAN VAD TRÖTT JAG BLIR!!

Bild: Nattåkning med ella.

15 kommentarer:

Cian sa...

Loo
Du är inte ensam med att vara värdelös på att höra av dej..Här har du en till..

Helgen ser ut som följande

Lördag..
Öppet hus hos Brandkåren..Vilding ska få sitta i brandbil,fiska fiskdamm osv..Sen promis till Säby och titta på hästar (beroende på väder såklart)och ev ta en fika

Söndag
Inte ett jäkla skit :)
Har du bilbarnstol till Bubb? För då kan ju jag plocka upp er och köra er till Casa Vilding

Vi kan väl typ höras över luren på lördag förm?

Zaphod sa...

TOKJÄVLAFETGARV!!
Ett underbart spetsigt, korrekt och helt jävla underbart roligt inlägg!
Go Loo!

Loo sa...

Cian > Söndag låter ju bra! jodå, vi har bilbarnstol, faktiskt skänkt av er mor back in the days. Den är tung, otymplig, ful och säkerhetstestad och den funkar! så vi tar gärna emot skjuts. Alex är nog lite för liten för öppet hus hos brandkåren så söndag är vår dag!
Hörs på lördag då!

Loo sa...

zaphod > tackar, jag försöker!

Fade sa...

När jag var lärarstudent fanns det en medstuderande som skrev saker som "skrivde, hållde och luggigt".. Öh.

Anonym sa...

Fast, du glömmer ju det superviktiga bindestrecket. Du skrev "läs och skrivsvårigheter", det skall vara läs- <----- och skrivsvårigheter".

Loo sa...

anonym > Det finns ingen anledning för dig att vara nedlåtande i min blogg, speciellt inte när du är anonym och slänger ur dig en petkommentar om ett jävla bindestreck. Jag glömmer bindestreck och jag använder språket som jag vill här, svengelska och allt möjligt blandat. Men du förstår; det här är en reklamfri blogg. Jag tjänar således inte en krona på att skriva. Ingen betalar mig överhuvudtaget. Jag gör det för att det är kul. Och min blogg är inte menat att vara en undervisningsblogg i språkhantering och bindestreck. Och jag är inte lärare.

Jag undrar vad som får människor att komma med såna där sura kommentarer, över ett jävla bindestreck istället för att kommentera INNEHÅLLET i det jag skriver? Jag vill inte veta. Sluta larva dig, du är pinsam.

Fridabörjesson sa...

borde man itne bli nekad att få läsa till lärare inom språk om man nu har läs å skrivsvårigheter. Jag antar attt du inte kommer in på en utbildning för att bli mattelärare om man itne kan räkna ordentligt ?. Du är för underbar älskar ditt sätt att skriva och uttrycka dig. keep going. du är toppen =).

Jag har försökt få min kompis att förstå att hon itne ska bli lärare inom språk just pga att hon inte kan läsa lr skriva.. men enligt henne finns det datorer med rättstavningsprogram som hjälper henne. Undra va hon säger om man drar paralelen med en mattelärare som inte kan matte =)

Cess sa...

Loo, vi fattar din antipati, sen fattar vi också att du skriver dina inlägg i Words. Acceptera att folk rackar ned på tex frånvaron av rättskrivna bindestreck och ord med felaktiga kursiver. Du är smart. Du är inte heller en ofelbar wordwizz. Inom retorik vinner du mest genom att se de egna felen men de trumfar genom flerfaldiga rätt. Vart står du? Du blir inte roligare genom att kasta skit på alla med invändningar, med tanke på hur mycket skit du kastar själv.

Äpplet sa...

...men för alla de elever som har läs- och skrivsvårigheter så är det ganska viktigt att lärarna förstår sig på dem. Och tro mig, det gör inte De Skolade Akademikerna som aldrig har haft någon form av språkproblem. Så det behövs visst lärare med diagnoser i skolan. Har själv jobbat som (yrkes-)lärare på gymnasiet och även varit mentor i snart tre år, så jag vet vad jag snackar om.

Du har väl själv ett neurologiskt handikapp om jag förstått det hela rätt? Ska du sedan bara söka sådana jobb som passar in i mallen för det?

Loo sa...

cess> Jag skriver inte mina inlägg i word. (det heter word, inte words). Jag skriver alltid rakt in i fönstret här, utan korrigering. Ja, det är helt sant och vadå, det är inte som att jag använder särskilt svårt språk här, ska jag behöva skriva det i word först? Gör ni andra det? Gick ni inte ut sexan alls, eller? Och jag vet inte vad du vill påtala. Att jag är smart? Ja. Att jag gör fel ibland? Ja. Men jag ska inte bli förskollärare och sitter med en språkkompetens som en jävla fyraåring.

Äpplet > Låt oss göra det ännu enklare. Jag kommer naturligtvis inte söka jobb jag inte behärskar. Så är det för alla, handikapp eller ej. Som tidigare sagt: Jag suger hästballe på matte. Jag tänker inte ens försöka bli ekonom, oavsett hur snajdigt jag tycker att det låter. Så jävla enkelt är det, det här inlägget handlar om att inse sina begränsningar. Och det gör även jag. Men guuu vilket ramaskri det blir på er grinkärringar så fort jag blir lack och blåser lite ånga i bloggen. Då är det Fyyy på dig Loo vad du är tassskig mot alla stackare, du är ooorääättviiis åååh det får du inte vaaaaraaa guuu va taskiiigt!

skärp er, för fan. Låt mig lacka ur om jag vill det.

Loo sa...

förskollärare - förskolelärare, se där, nu fick jag till det igen!

Äpplet sa...

Haha, visst, det är din blogg och du får skriva vad du vill, men om du bara är ute efter applåder och visslingar så använd ett annat forum än internet. Sen tycker jag att det är fantastiskt att kalla sina kommentatorer för grinkärringar, det säger en del.

Loo sa...

men äpplet, du ställde ju en fråga, och jag svarade på den. det var allt som hände.

mark13 sa...

Stående ovationer!!
Lärarkåren har rullat långt ner i träsket.
Själv valde jag att hoppa av efter att ha skolkat bort tre å på lärarhögskolan, den har blivit ett skämt. I tre år tog jag alla mina poäng utan att öppna en bok, utan att delta i några föreläsningar och utan att lära mig ett smack.
Det måste ställas högre krav på lärare!! Det är ju de som skall utbilda folket. . .