tisdag, januari 13

Barnmat?


Idag fick jag hem något riktigt vidrigt. Adresserat till mig men paketerat till Alexander.
Det är en tom, ihopvikt Happy-meal låda. Om jag fyller i talongen på den och tar med skiten till McDonalds så fyller Ronald McDonald själv - 2000-talets stora barnförebild före alla andra - den med ett Happy Meal till mitt barn. Jag får ett gratis Happy Meal till Alex varje gång han fyller år. Jag får dessutom något som heter McMail - Macans egen härliga skräppost direkt till mailen närhelst andan faller på. Tydligen skall jag och mitt barn också få något som heter "förmånliga erbjudanden".

Jag har redan orerat om vad jag tycker om McDonald's och deras fiffiga sätt att sälja ren jävla skit till våra barn och kalla det för kostcirkelanpassat. Jag har redan sagt vad jag tycker om äckliga snorungar som gör det till en konstart att få en leksak varje gång de ska äta och precis lika äckliga föräldrar som ger sina ungar McDonald's flera gånger i veckan från det att de börjar gå. Inte för att maten är fantastisk utan för att ni är LATA. Ja, faktiskt. Det är precis vad ni är. Jag skiter i det, det är era ungar ni förstör, inte min. Det är ni som är förlorarna som tror på allvar att barn går miste om något i sin mentala utveckling om de inte får ha kalas på Macan som alla de andra fula, feta barnen. Det är ert problem att era kids inte äter vanlig mat utan enbart ska ha sockerpumpat, raffinerat, friterat, processat crap för att bli nöjda. Det är nånting fel med världen i stort, det är väl rätt uppenbart, när jag hamnar i GRÄL med andra föräldrar över att jag skriver så här. Varför? Jo, för att de har dåligt samvete över just det här och de vill inte höra det. De VET vad som är i den där skitmaten. De VET att de gör sina barn en fet otjänst genom att lära dem att äta snabbmat flera gånger i veckan istället för att tillaga riktig mat. De VET att ungarna bara blir fetare och att det är lättare att sticka till dem en cheeseburgare och en plastleksak och kalla det för "speciellt tillfälle" eller "festligt" eller vad det nu är, som om det skulle ligga något festligt i att mata sitt mentalt understimulerade barn med ister och flera deciliter rent socker ackompanjerat av en plastleksak de kommer att titta på i ungefär fem minuter varpå den adderas till högarna av tidigare macanbesök på sina ostädade lekrumsgolv. Jag har hört följande förklaringar / ursäkter:
"Ja, men vadå, vi går inte dit så ofta och då är det vid ett speciellt TILLFÄLLE, ja, men det är fest liksom" (Jaså? Det är alltså på speciella tillfällen vi ska köpa varsitt femtispännsmeal med processad mat på en PLASTBRICKA och äta den i en steril restaurang med lysrör och absolute dance-skiva på repeat, i plastmuggar, med plastbestick, där vi får äta mat som legat upp till en timme på the hot plate, ihopmosad, ihopsvängd utan kärlek, där allting innehåller samma sak, vilket vi doppar i sockerspäckad ketchup i små plastbägare? DET är minsann ett riktigt FESTLIGT tillfälle det! SHIT vad ni slår på STORT!)

"Ja men vadå, det ÄR faktiskt ganska bra mat nu för tiden, det finns ju näringsinnehåll och allting och man MÅSTE ju inte äta pommesen, eller dricka läsken. Och en liten hamburgare, vad gör det för skada? Du överreagerar" (Jag skulle inte behöva överreagera om jag visste att det inte var en big deal, att det var ett ställe som alla andra där man bara gick in och käkade en hamburgare. Det är vad BARNFAMILJERNA GÖR DET TILL som skrämmer skiten ur mig. Och vadå det finns ju näringsinnehållskartor? LÄSER DU DEM? Jag TROR INTE DET för om du gjorde det så skulle du inte gå dit! Vad fan lär du ungen? TÄNKER du alls?)

Och kom för fan inte med den där jävla "men det finns faktiskt sallad och juice på macan också så det så! Man kan VÄLJA BORT det och det nu för tiden! Vad sa du om det då? VA?"
Men lilla vännen. Inte fan går du på macan för att ge din unge SALLAD OCH JUICE?! Då är du ju dummare än vad jag trodde att du var och då är du verkligen riktigt jävla korkad. Försök inte ens med de där idiotiska ursäkterna. Alla kommer med det där. Det är också en samvetsrenare som allt annat. Javisst, det finns en side salad för 15 kronor och man kan välja juice och frukt nuförtiden också. Frukten tror jag ingår, men jag har aldrig i mitt liv sett eller hört talas om en unge som själv väljer, och äter sallad på macan istället för vad-det-nu-är. Det är ändå burgarna man kommer dit för, right? Så om du verkligen går till McDonalds, för att helt ärligt beställa sallad, juice och FRUKT för de priserna, då är du ju bara pinsam. Eller så kanske du behöver en uppdatering på restaurangutbudet.

Och säger ni nu "Men vadå, ska mitt barn aldrig få äta hamburgare?" JO för fan! men en RIKTIG hamburgare! Gör en riktig "grej" på en av era speciella tillfällen nästa gång och gå till hard rock café. Där har ni amerikanska hamburgare, feta milkshakes, riktiga pommes och urläckra lokaler. Där har ni skön miljö, riktiga råvaror i riktig mat men det är ändå hamburgare och pommes. Så mycket godare, så mycket bättre. Eller vilken annan schysst restaurang som helst. Undervisa era kids lite mer i att det finns mer i världen än bara cheeseburgare. Ni kommer bli förvånade över vad ungarna äter om de får smaka. Ursäkten "barn äter inte det eller det" funkar bara på extrema exempel.

Och resultatet av att jag fick hem den här jävla Happy-Meal-lådan är alltså att jag måste skriva av mig, vilket jag ju gjorde. Och lådan? Den är i soporna. Där den HÖR HEMMA.

Bild: Alex, lite piggare!

14 kommentarer:

Owe sa...

Loo

Det är skönt att få skriva av sig.

Jag tror att barn äter det föräldrarna ger dem.

Jag tror att den mat föräldrarna inte gillar den maten får aldrig barnen smaka därmed inte testa.

Vällagad mat med bra råvaror är något som är att föredra.

För en tids sedan skrev du om Jansson's i ugnen det låter helt underbart med hemlagad Jansson's .

Det var skönt att komma in i blå rummet.

T e s s i. sa...

min svåger blev matförgiftad på hard rock so don't go dit. Och feta barn är väll inte atomatiskt fula ? Det är absolut inte bra att vara fet men jag tycker inte att det behöver gå hand i hand så att bara för att man är fet är man ful, man kan vara ful fast man inte är fet.

Faster C sa...

Fick också en sån låda..adresserad till målsman för MEJ..

Pappa höll på att dö när jag gav honom den *flin*

Ska inte hymla..vi äter på mcdonalds ibland när vi är riktigt lata..Men vi föredrar Daisys :)

Hur mår ni?? Lite bättre förstår jag..nu har Vilding blivit sjuk så vi löser bara av varandra.. *suck*

vad gör ni i helgen?? Ska vi ta en promis vid Säby??..är hundvakt tll Wejlon och han kan behöva ta en långis runt översjön..Vi kan fika vid cafeet efteråt.. I have Rikskuponger Wohooo :)

Kram

Anonym sa...

Heja Loo, du är fantastiskt klok, så ung du är (lika gammal som min dotter).

Gillar dina tankar och din stil, du har ett uttrycksfullt språk. Lycka till med allt det svåra!

Kram

Agnes

Anonym sa...

Bra talat! jag står och applåderar om alla kunde stå upp och säga vad dom tycker om sån här skräpmat så skulle inte våra ungar va så feta och understimulerade och socker stinna!

Fy fan va bra skrivet! :)

Peter sa...

Du kanske hamnar i gräl med andra föräldrar för att du kallar deras älskade barn för "feta äckliga snorungar", du kallar föräldrarna "lata äckliga idioter", du orerar på, som om du inte har alla hästar hemma i stallet, utan bara är arg på hela världen.

Åk till MAX och köp en riktig burgare så ska du se att det lättar lite :)

Beyond the sun sa...

Lustigt att du får McMail, för det får man bara om man har anmält sig till McDonalds barnklubb.. Hur förklarar du det?

/En som jobbar på det vidriga stället som skiftledare.

Loo sa...

Beyond the sun> Kan du läsa? Läs mitt nya inlägg ska du se att det klarnar för dig.. skiftledaren, jag föreslår komvux.

Loo sa...

och peter > Jag ÄR arg på hela världen, för världen ÄR fucked up. Och om man inte gillar att jag orerar så behöver man inte kommentera. Jag ifrågasätter. Klarar man inte det.. slipp !

postproduktiv sa...

hehehe! fan vad du är skön syrran. skrattade så jag dog! tack för det här inlägget! varit en dålig dag så jag uppskattade detta big mackin time :)måste förövrigt också skriva att jag älskade biten med 50spännsmeal på plastbricka osv...det var galet kul.

du skulle nog kunna bli en sjukt bra standup komiker om du ville :)

Beyond the sun sa...

Du är jätteduktig som dömer folk på förhand. Du vet INGENTING om min tidigare utbildning, och att ha jobbat som skiftledare ger JÄVLIGT bra meriter när man söker vidare senare. Bara så du vet.

Och japp! Jag kan läsa. Det betyder dock inte att jag läser ALLA dina inlägg. För det här inlägget gav mig avsmak.

Owe sa...

Bra att Alexander är lite piggare.

Jättefint foto på lille Alexander med fint leende en go liten kille.

Angiie sa...

Jag går dit för att jag ÄLSKAR mcdonalds och jag vet precis hur dåligt det är för mitt barn :p
Men jag är en kass mamma och låter honom få happy meal i alla fall.
Har nog ingen ursäkt för det, mer än att det händer typ en gång varannan månad :p hahhaha =)

Tyvärr så får jag nog vara en lat äcklig idiot, för jag klarar mig inte utan donken ibland ;D fast det gör ju Thomas såklart :p

Sandra sa...

Ja har jobbat på Mcd! och hur kommer d sig att du får hem gratis HM?? hmm någon måste juh anmält barnet!! *suck* du vet bara för att man äter sån mat emellan åt så blir man inte FET!! Men det kanske du inte vet!!