onsdag, januari 14

Svar på folkstormen

Ohoj vilken storm det blir av människor som ska kommentera bara för att jag skriver om McDonald's. Jag vet att ni försvarar det till näbbar och klor, så det är komiskt egentligen, att när jag skriver med superlativ kring feta barn och det där tragiska stället som använder sig av vidriga marknasföringsknep för att LURA er, då blir ni skitförbannade. NI verkar inte bry er ett skvatt om vad som händer i världen men McDonald's, då jävlar vaknar ni! Kan ni vara så vänliga och ta det för vad det är, ett superlativ, när jag skriver feta och fula barn? Visst, alla barn är söta, i teorin, och ungar rår inte för att de blir bortskämda snorungar som beter sig illa.

Jag personligen uppskattar inte otrevliga, ohyfsade barn man inte kan ha i möblerade rum men det hör inte dit. Att fostra barn till att bli bra människor som inte skriker och gapar sig till allting och som människor faktiskt tycker illa om, för det gör de, men det får man inte säga för då jävlar, innebär inte att man plågar barnen, förnekar dem leksaker eller spänning, kärlek eller vänlighet. Fostran är inte samma sak som att behandla barn illa. Du gör ditt barn en fet otjänst genom att vara ungens polare som ger efter för alla nycker och som inte säger nej när du vet att det leder till något negativt. Du kan skämma bort med kärlek, kärlek i överflöd. Men kärlek är också att skapa en person som kan ta sig fram i livet och en unge som vid 15 års ålder fortfarande vägrar äta annat än cheeseburgare och pannkakor och som skriker som en gris varje gång hon inte får nåt, det är liksom inte gulligt längre. Men som sagt, ni gör som ni vill. DET är en ful unge i min värld, ett barn som skämts bort beyond ALLT och som lever på en ständig sockerkick, en sån där unge som ska ha ha ha ha ha och aldrig blir nöjd. Och tro mig, de flesta håller med.

Till dig som skrev "Du får McMail i lådan, det får man bara om man är med i deras barnklubb, hur förklarar du det".. eh, ja? Kan du läsa? Jag radade upp de "förmåner" man kunde ta del av om man gick med i deras klubb. Därpå ironiserade jag över att jag får skräppost som en del av förmånerna. Jag skrev aldrig att jag fick mail från dem. Om du lärde dig att läsa så skulle du kanske inte behöva falla så platt när du försöker trycka ner folk, men det är klart. Du jobbar på stället, enligt egen utsago. Det förklarar liksom saken. Och till försvaret hörde också att någons släkting blev matförgiftad på Hard Rock. Jaha, vadå, tycker du att det är ett argument? Jag har hört talas om hundratals människor som blivit matförgiftade på tusentals restauranger, macan inkluderat! Klart att det kan hända! Jag försökte inte marknadsföra hard rock istället. Jag tog bara Hard Rock som ett exempel ifall ni skulle få för er att fråga vart ni skulle gå och äta dessa hamburgare. Gå vart fan ni vill, gå på macan sex dar i veckan om ni känner er trygga med det, gå på Max, låt bli att gå på Max. Någon uppmanade mig att gå till max och äta "riktiga hamburgare". Jag äter tyvärr inte hamburgare ute, men jag gör väldigt goda hemma, med soyaburgare istället för kött. Jag tycker att det är slabbigt med hamburgare ute och de smakar ingenting. Sen äter jag inte kött heller så det är förstås en av mina anledningar.

Jag HAR dock varit köttätare tidigare i livet. Däremot äter jag falafel och annan liknande utländsk snabbmat ibland, sidådär en gång varannan månad eller nåt. Jag äter inte bara salladsblad om det var nån som fick för sig att jag försökte göra mig själv till fröken präktig, men det är inte min kost som är under lupp här. Som sagt, jag bryr mig inte, men JAG tycker att det är ett jävla skabbhak och det är pinsamt att småbarnsföräldrar försvarar något som bara gör skada. Jag försöker inte ta ifrån er er älskade mat. Jag säger bara att ni kanske inte ska föda upp era ungar på det, för jag tycker att det är att vara en lat och ignorant förälder. Ni som äter på macan en gång i kvartalet skiter jag i. LÄR er att ta åt er på rätt sätt och för rätt saker. Varför är det så hemskt? Varför retar jag er så fruktansvärt mycket så fort jag skriver om ett amerikanskt storföretag som LURAR er?

Min kontenta av allt det här kan delas upp i tre, få se om ni hajar den här gången:

1. Barn som blir matade med processad, söndermald, sockerspäckad mat till vardags blir dumma och feta. Det finns rätt mycket forskning på det, googla lite om du känner dig osäker på det uttalandet. Eller fråga en dietist.

2. McDonald's säljer sin mat och sina restaurangbesök genom att marknadsföra McDonalds som en del av en livsstil. De använder sig av reklam och PR som barn reagerar på och stimuleras av, så att deras föräldrar skall ta dem till restaurangerna för att de ska äta deras skitmat. Detta är alltså rent lurendrejeri. Man marknadsför detta som en barnrestaurang trots att värdena i maten överstiger normalt kolhydrats/fettintag med riktigt många enheter. Tänk efter själv: De försöker marknadsföra macan som en LIVSSTIL och ni går på det! En barnrestaurang ska väl ha mat som är anpassade för barnens kroppar, deras näringsbehov och annat, men macan kommer undan genom att komplettera den mest köpta menyn med nån liten sjavig sallad och en fruktbit.

3. Jag försöker bara få er att ifrågasätta. Inte MIG utan vad ni ger era barn. Och vad företag marknadsför er att tro att ni ger dem. Konsumentupplysning någon?

Och det är alltså MIG ni är förbannade på?
Det känns som aningen missriktad aggression, men visst. Bli arga på mig för att jag kritiserar något. Det är ju så mycket lättare att trycka ner mig för att stilla samvetet.
Right?

5 kommentarer:

Zaphod sa...

Härligt att se att du rör om i grytan Loo, McD och annan snabbmat är skit (som även jag äter ibland) generellt och tokskit för barn.
Kör hårt!

Anonym sa...

Ääääh, skit i dom, du försöker komma med ett budskap och skriver något av värde, inte om önskan att få sperma i strupen eller nåt sån't trams.

Go ahead.

Jimmy sa...

Hela den här diskussionen i alla dess former (inte direkt första gången man stött på den, jag är precis lika trött som du Loo och då äter jag ändå både kött (ofta) och McD ibland) får mig att tänka på filmen Idiocracy. Världen är fan tragisk.

Ellie sa...

Hej!
Den där mcdonalds lådan kom även till mig, som inte är med i deras klubb. Visst har jag ätit på mcdonalds, men innan jag fick min dotter, innan jag ens va gravid tror jag...
Men ouppfostrade barn? En del är ju i trotsåldern och skriker, det trots att dom är väluppfostrade och annars helt underbara.. Du är jävligt snabb med att dömma.

Anonym sa...

Loo åsiktsmaskinen.

Ibland älskar jag det du skriver
förnuftigt och klokt.
Träffsäkert och ärligt.
Men sen kommer tilläggen, försvaren
som förstör allt det sköna.

Låt dom som inte fattar förbli
dumma.