söndag, januari 6

Barnvagnen är här!


Man kan fråga sig detta: Varför tar allt sådan tid på babyland? När vi var där sist tog det nästan en timme att få betala handpenning. Nu tog det ytterligare en timme för babylandpersonalen, på lite halvknackig svenska som jag inte längre bekymrar mig om att försöka tyda - (inget ont om Polen men varför importerar de _alla_ sina expediter därifrån? Kan man inte få lite kulturell mångfald ens i barnens mecka? Det är ju här som allt börjar. Eller?) - förklarar att "Jaaa.. det är parasoll i beställingk ja?" samtidigt som de skriver obegripliga saker på ett papper som de senare informellt stuvar under bänken. Jag stod och iakttog expeditens fumlande med papperet, hennes närmast tvångsmässiga smygsmusslande, hur hon envisades med att fylla i alla papper UNDER bänken, osynligt för kunder eller chefer - och jag funderade på om hon hade någon slags anteckningsrelaterad scenskräck, men det verkade vara enligt protokoll, allting verkade i sin ordning så jag lät den stackars stressade kvinnan vara och frågade inte. Det finns gränser. Sedan kan det också bero på att hon liksom stod i sin egna lilla värld, nästan perfekt avskärmad från övrig verklighet i den gigantiska butiken, där hon stod och hummade för sig själv, bockade av och kluddrade. Exakt vad hon gjorde vet jag ju inte, jag kan ju bara spekulera. Det enda jag vet är att det slukade henne helt, totalt omedveten om vad som skedde runtomkring fortsatte hon med sitt pillande medan min ryggvärk tilltog och oron kring de trampande nervösa fötterna bakom mig växte.

För, ni förstår, även om kön bakom mig växte sig ringlande med trampande, nyblivna föräldrar med blöjhinkar, skötbord och barntossor, skrikande barn och trötta gravida kvinnor, så var det inte hon som fick ta blickarna, de höjda "men vilka besvärliga kunder ni måste vara då"-ögonbrynen och det trampande ljudet av fötter. Det var vi. Där stod vi med pengar och papper allt i sin ordning, vårt jobb var gjort, och bara väntade på att få UTLÄMNINGSPAPPERET, som vi skulle lämna till killen på LAGRET för att få våra grejer. Det var allt! Och detta, mina damer och herrar, tog 45 minuter, och jag behövde bara skriva min underskrift vid ETT tillfälle.

Men så kom den hem iallafall. Vår city cross 360. Liggdelen är INTE camo, för er som undrar så valde vi enbart camo till sittdelen, för att få lite variation. Däremot har både ligg och sittdelen samma färgskala. Tillbehören ni ser på bilden är skötväskan som ser ut som ett rymdskepp (det är en ultratålig, svindyr historia den här skötväskan, den kostade 1895 kronor, men jag var TVUNGEN att ha den) Den gula figuren ni ser i vagnen är en specialbeställd neopets Faerie Acara (Ebay, i love you), alex första leksak. Neopets är ett onlinespel som jag är mer eller mindre besatt av, för övrigt. Inuti vagnen syns också den svindyra åkpåsen av fårskinn i svart. Det som saknas på bilden är camo-parasollet, det lägger jag upp senare.

Alexander kommer att färdas som en prins.
Ja, förresten; är det någon på Socialtjänsten som skulle vilja yttra sig angående färgskalan på vagnen, och mitt barns kön, återigen, så finns det väldigt mycket utrymme i kommentarsfältet. Varsågoda.

2 kommentarer:

T e s s i sa...

oho så fin, där kommer han ligga likt en prins. :) jag hade lämnat en låång komentar till förra inlägget men det måste ha tatts bort.Vi har iallafall slagigt till på vagn nu, wiho. Och jag är grymt avis på den fina skötväskan.

T e s s i sa...

Min mamma har jobbat på specmödravården där, fast det är 100år sedan nu. Men hallilåå man kan ju faktiskt tycka att typ alla sthlms sjukhus borde ha en specmödravård, eller?så du slapp åka genom hela jävla staden för att behaga dem. Men nu fick du taxieskort? tycker jag du borde fått från start, nått ska dem faan bjucka på. Ojoj det närmar sig med storm steg den 16:e, hur känns det ? är man nervös som faan? men rätt trött på att vara prego va? jag är i v 28 och börjar redan nu tycka att det känns tungt ;).