torsdag, januari 10

Positiva besked - passa på!

Idag har jag bara positiva besked att ge er:

Upp i ottan
för att åka taxi till hjärnskrynklaren på Huddinge - och se där, gott folk, jag har ett positivt besked att delge er. Jag har så många jävla diagnoser och papper och shit att det inte är lönt att försöka reda ut skiten. Jag får förtur till en NY ADHD-utredning på Magnus Huss (KS), starting så fort jag har fött Alex och kan komma på benen. Jag har också medhjälpare som kan följa med mig på alla möten, barnvakt till undersökningarna och vägen fri. ÄNTLIGEN, jag har kämpat i ett år för att få det här, nu är alla papper klara. Det var sista gången jag träffade den skrynklaren (hon är för övrigt en grym kvinna, synd att hon inte är specialist på mitt område, vi hade säkert haft roligt ihop). Jag har alltså avslutat kontakten med henne, remissen är sänd och klar och remiss nummer två till jourhavande skrynklare som skriver ut nya mediciner åt mig på lokal front är också kirrad. Loo VS Världen: 1 - 0!

Mitt andra positiva besked är denna; Så länge jag lämnar negativa prover frivilligt på Riddarmottagningen 3 (!) gånger i veckan kommer ingen kunna stämpla mig som addict och därmed finns det väldigt, väldigt små ingångar för socialhelvetet att kunna komma och "tolka" saker hur som helst vilket leder till att de inte bara kan "ta" mitt barn, såvida jag inte missköter ungen grovt detvillsäga. Loo VS Världen: 2 - 0.

Nu har jag ökat dosen på Fluoxetinet som ska hämtas ut och återupptas i dagarna. Det lustiga är att min psykiatriker inte kände till att mina recept inte var förnyade. Min kurator, barnmorska och socialsekreterare har alla påstått att min psykiatriker inte "velat förnya receptet" förrän hon träffat mig och haft samtal igen. Detta stämde tydligen inte. Det är lustigt vad de verkar ha selektiva kommunikationssvårigheter på sådana här institutioner. Lustigt hur man kan tolka saker till sin egen fördel enbart för att 'straffa' en individ som inte gjort något fel, enbart för att den individen hävdar sin rätt och inte överensstämmer med deras 'bild' av hur man skall vara. Information mycket intressant. Loo VS Världen: 3 - 0.

När jag och H skulle åka hem från Huddinge hade någon klåpare antecknat i sjukreseanteckningarna att det bara fick plats en passagerare på hemresan. Märkligt eftersom det var bokat två på ditresan (H är enligt socialen 'ansvarig' för att jag ska 'komma iväg' på mina möten - om han inte gör det så stryper de hans inkomster också, som de gör med min. Den här månaden blev jag bestraffad och därmed inte beviljad någon inkomst från socialen. Anledning? Foglossningen orsakade att jag fick lämna återbud till Barnmorskan. Hört det här förut, att människor får sina inkomster avdragna eller halverade för att de inte klarar av att åka 1 och en halv timme kommunalt, höggravida? Nä, just det.) - så jag antar att de räknade med att jag skulle ta dit H, men att han skulle stanna kvar på sjukhuset och bara jag få åka hem. Fick ränna tvärsigenom sjukhuset två gånger för att ta upp det med administrationen som inte fattade nånting. Vi anlände till Huddinge klockan 11. Vi kom därifrån klockan 14:30. Kul.

Ringde bostödet och berättade de goda nyheterna. Alla hejar på oss på kommunen, säger hon. Vi ska allt visa dom, säger hon. Jag vet inte vad vi skulle gjort om vi inte hade några så här fina människor på vår sida i kampen mot paragrafryttarna.

Idag är jag iallafall glad.

Och ja, jag har beräknat födelsedatum den 16:e nu på Onsdag. Ja, jag är nervös. Nej, jag orkar inte dra det igen. nej, jag vet inte när förlossningen sätter igång. Det märker ni. Ja, jag kommer berätta i bloggen sen.

3 kommentarer:

Moa sa...

Åh vad kul att läsa det här inlägget. Skönt när saker går bra.
Nu väntar jag med spänning på att lilla ungen ska komma ut!
Du kommer klara det galant!

tessi sa...

då befann vi oss på hudd samtidigt, jag var där mellan 13:30-15. Men du hur blidde d med H, irrar han fortfarande omkring där på sjukan och fördriver tiden till den 16:e. Du, heja dig när det än sätter igång, sedan får du skrämma skiten ur mig med din förlossningsberättelse sedan. :).Lycka till i allafall.

Dan aka panopticon sa...

heja heja! jag flaggar och håller hårt i tanken! you can do it with or without the pushup!

love.