lördag, januari 5

Men det var ett j*vla daltande?!

Okej, jag tänkte gå igenom några saker som jag som gravid inte orkar höra / gå igenom en enda gång till:

- Oj, oj, oj! Det är väl dags snart, eller?

- Nämen titta! VILKEN FIIIIIIN BEBISMAGE!!

- Ska du vara sådär stor? Är det normalt? är du inte på väg till BB snart?

Folk som tafsar på magen och ser den som allmän egendom bara för att man är gravid. GÅR JAG FRAM TILL DIG OCH TAR DIG PÅ BRÖSTEN BARA FÖR ATT DE SER LÄCKRA UT? Jo, det är EXAKT samma sak thankyouverymuch!

Främmande människor som känner att de måste sätta igång och konversera en bara för att man är gravid. Jag ville inte lära känna er innan jag fick ett klot att bära på, och jag vill det sannerligen inte nu heller. Titta bara åt andra hållet, som vi brukar göra så ska ni se att allt blir bra.

Och for the record, jag är så trött på att vara gravid nu. Jag är stor som ett hus, vattenfylld, håret är åt helvete, jag har inte sminkat mig på flera månader och jag ser ut som ett gigantiskt jävla vrak. Jag orkar inte längre.

För övrigt så tycker jag att bebisspråk är töntigt. Fortfarande. Jag står inte ut med det. Jag har aldrig stått ut med det och jag har aldrig fattat varför folk måste modifiera rösten till någon slags heliumballongsinspirerat joller bara för att de får syn på någon under 10 år. Jag tänkte att det kanske skulle ändras under graviditeten, kanske något bebisspråkshormon eller nåt som förlöstes, har jag resonerat. Men nä, jag klarar inte av folk som måste sätta dit ett '-is' efter varje ord. Nappis, flaskis, plaskis.. Hörni mammor, got a newsflash for you, man KAN vara kärleksfull och lekfull med sitt barn utan att låta som en komplett idiot. Min inställning till det här kommer inte att ändras. Tack för ordet.

Och idag, ÄNTLIGEN - !!! Så ska vi hämta barnvagnen! Mitt rosa camouflage-monster! OH YES SIR! Vänta er feta modebilder på åket när jag rott hem det!

3 kommentarer:

CresceNet sa...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

T e s s i sa...

ooo bilder på camomonstret, wiho! Vi gjorde slag i saken och köpte en teutonia fun -07 idag, en super fin. Så nu kan vagnshjärnan få lite vila o ro... shit det har inte varit lätt men den är fantastisk och jag är super nöjd. Jag får ständigt höra att "du har en sådan liten mage är det verkligen NORMALT ??!" och "Du skulle sett mig jag var verkligen g i g a n t i s k (och så får man -alltid- en väldigt medlidsamm sorsen blick på magen)" ehe.. fuck you! jag har inte alls en pytte mage, den känns och jag gillar den... fuck off liksom.
Vilken dag väntas lille a dimpa ner? är det huddinge du ska föda på eller är det "bara" samtalen du haft där och tänkt föda på annat sjukhus? och hur kommer det sig att dem tingat dig att åka hela vägen från jakan (visst var det så?) till huddinge? har dem inga inkompetenta insnöade kärringar närmare dig?

Ett gammalt fyllo från Skåne sa...

Ah.. jag håller med! Bebisspråk är pinsamt töntigt!