måndag, januari 28

Namnsdagen som försvann

Det är faktiskt lite störande, det här med namnsdagar och namn. Mitt tilltalsnamn finns ju inte i almanackan överhuvudtaget, men det är inte så märkligt. Vid en sökning på scb så finner man att: "Det finns 27 kvinnor som har förnamnet Loo . Av dessa har 12 namnet Loo som tilltalsnamn/förstanamn." - Vi är alltså 27 bruttor i hela Sverige med namnet. Inte så fashionabelt mycket.

För några år sedan plockades mitt andranamn bort ur almanackan, så nu saknar jag helt och hållet namnsdag. Man tycker ju inte att Marion borde vara så sabla omodernt, så en ny sökning genererar följande svar: Det finns 1833 kvinnor som har förnamnet Marion. Men om man kikar litegrann på de namn som faktiskt fick vara KVAR och som betraktas som "moderna";
Gunvald finns tillexempel kvar i namnalmanackan. Det betraktades alltså som ett mer aktuellt namn än Marion. Det finns 150 män som har förnamnet Gunvald. Av dessa har 27 namnet Gunvald som tilltalsnamn/förstanamn.
Mortimer var tydligen också så jävla hett att det fått stå kvar. Det finns 80 män som har förnamnet Mortimer. Av dessa har 7 namnet Mortimer som tilltalsnamn/förstanamn.
Och så har vi Laurentius: Det finns 193 män som har förnamnet Laurentius . Av dessa har 3 namnet Laurentius som tilltalsnamn/förstanamn.

Jag vill gärna veta - hur många känner DU som heter Gunvald, Mortimer eller Laurentius? Och vad fan är det för omodernt med MARION?! Har ni sett Robin Hood överhuvudtaget?
Jag vill ha min jävla namnsdag tillbaka! jag och de övriga 1832 Marionsarna! Vi vinner så jävla hårt i antal! Är det inte så att majoriteten beslutar längre? Och vem FAN döper sin unge till GUNVALD nu för tiden - om man inte är ett psykotiskt Beck-fan?

Jag ska ha't tillbaks!
NU!

1 kommentar:

T e s s i sa...

jag -älskar- gunvald larsson, men föredrar att döpa mitt barn till Mikael Perhsbrant framför Gunvald, fast K vägrar. Vad det nu är för fel på Micke Persbrant Pettersson förstår jag inte alls ;-). Du har många fina namn flicka lilla. Min syster som heter Milla har inte heller namnsdag, fast hon heter Ida oxå så den har hon i alla fall fått behålla.