söndag, mars 22

Linda, far åt helvete!

Jag insåg precis nu att min blogg ser helt annorlunda ut i IE än den gör i Mozilla. Jag använder ju Mozilla Firefox, därför att det är en mycket lättare och mer snabbladdad webbläsare och för att den helt enkelt är bättre än Microsoft tungviktare som tar upp 80% jävla CPU. Jag rekommenderar alla att använda MF istället, för den är fan så mycket enklare och min blogg ser snyggare ut i den. När ni väl bytt kommer ni inte tro era ögon, helt enkelt. Men det var inte det jag skulle snacka om idag. Nu ska jag orera!

Sedan sist har jag gått och retat upp mig på Linda Skugge. Den där krönikan hon skrev i den där tjejtidningen, CHIC.. Hon får jävligt mycket positiv respons på sitt fantastiska kåserande och det, är i mina ögon, det mest överskattade, överbetalda jävla skitsnack jag någonsin läst. (Vänta bara, jag blir bara mer och mer förbannad ju längre ner du kommer).
Hon skriver bland annat (krönikan tycks inte stå att finna på nätet) att hon varit inne i City. Tydligen är detta som någon slags exotisk upplevelse för henne eftersom hon spenderar all sin tid i förorten. Och det hon fick syn på när hon strosade i city chockade henne tydligen så till den milda grad att hon tar på sig rollen som någon jävla överhög domare. Hon rackar ner på unga tjejer som ser "likadana ut" och säger att någon borde talat om för dem att de inte ser kloka ut eftersom de bär likadana herrkavajer (oversize) med uppkavlade ärmar (!) (Man kan ju fråga sig vart hon har varit någonstans?) Hon skriver sedan något om att "Har ni ingen heder? Ingen dignity?" (är inte det samma sak, Linda?) eftersom de unga "modeklonerna" som "Läst Elin Klings blogg lite för många gånger" (tydligen gillar hon inte fröken Kling heller, undrar varför?)tydligen inte har någon skam i kroppen så som de ser ut. Därefter berättar hon att hon minsann varit ute i FÖRORTEN och gjort en ansiktsbehandling OCH köpt en kräm för 900 kronor (!!!) och stolt proklamerar hon att detta hade minsann kostat henne över 2000 kronor i City. För i City, där finns "modeklonerna", tjejerna som läser modebloggar, ser likadana och inte kloka ut och tydligen har de ingen heder heller, som inte fattar själva att de kan spara 1100 kronor på att åka ut till förorten och smeta in fejan istället. Hon skriver något i stil med att "När ni får syn på en som ser likadan ut som ni" (i krogkön eller vad det nu var) "Mår ni bra då? Känner ni att ni har hittat hem då?".Hon rackar ner på unga tjejer utifrån hur de ser ut och ser ner på kvinnor hon inte träffat, eftersom de tydligen inte är originella nog att passa hennes värld av mångfald (förorten) där alla är unika (Läs: Hon). Hon avslutar sedan med att hon minsann trivs bra i förorten, där "Alla kör Älskade Volvo V70" (?!) och tar hand om sina barn (!) (Tydligen tar alltså inte cityborna hand om sina barn utan denna förmåga är helt och hållet förborgad förortsfolket, alltså Hon själv) och la-la-la vad allt är bra.

Och det där, det fick mig att koka. För om man läser http://www.lindaskugge.se/cldoc/linda/aktuellt/1646.htm den länken, så finner man ett intressant litet citat:
"Det känns bra att inte helt släppa debattbiten då jag är så bra på det. Och i CHIC får jag skriva för unga kvinnor, en viktig och spännande målgrupp (..)"
För det första, Linda. Du är inte ett dugg bra på debatt. Den där krönikan jag läste, den är ingen debatt. Det är en jävla monolog där du talar om för folk att du är bra och dom är dåliga, punkt slut. För det andra: Att du ens har mage att kalla dig själv feminist. Du jamsar om ditt liv i förorten som om alla människor i förorten är någon slags perfekta individualister, och sätter dig på höga hästar där du inte hör hemma. Du har en så nonchalant och dryg attityd och det absolut första du gör, för att tala till din målgrupp, som du i ditt uttalande jamsade om var så jävla viktig, är att trycka ner dem. Varför är du så förbannade på andra kvinnor? Har du blivit bedragen med en modeklon, eller vad fan är det frågan om? Varför blir du så pissed off på någonting du uppenbarligen inte förstår dig på? Jag vet att Linda blev mobbad i skolan, för det skriver hon om i flera krönikor. Jag blev också mobbad i skolan, inte fan snear jag ur på unga tjejer med likadana kavajer för det?

"hej, jag heter Linda, jag färgar håret svart och en gång var jag en deprimerad tonåring som skar mig i armarna, men sen skaffade jag mig en karl och ett gäng barn, blev förortsindividualist, bitter och grinig, och nu ligger jag i skilsmässa, så det är fan lika bra att alla mår lika dåligt som jag!" det är vad jag läser. Det är inte så jävla konstigt att feminister får dåligt rykte som hon beter sig. Det är inte konstigt att vi betraktas som frigida, bitchiga, överlägsna Besserwisserhyndor när hon bemöter en viktig kvinnlig målgrupp med att tala om för dem att de inte har någon heder för att alla handlar på samma ställen. So what om unga tjejer vill ha den väskan som deras kompis vill ha? Vad spelar det för roll? På vilket jävla sätt skulle de sakna heder för att de inte ser ut som Linda? (Jag vill då RAKT inte se ut som Linda) Hur FAN kan du sitta i en tidning för unga tjejer och få betalt för sådant nedlåtande jävla DRAVEL? Att du inte SKÄMS, Linda! Jag trodde faktiskt att hon stod över såna där grejer, jag gjorde verkligen det. Jag har förbluffats över att hon fått betalt för att skriva sån jävla smörja i många år, men här är verkligen droppen. Det här är alltså vår största, svenska feministiska förebild av idag, tillsammans med Belinda Olsson och packet? Nu måste något göras. Så här kan vi fan inte ha det.

Man kan också läsa ett citat från länken ovan som speciellt fångar mitt intresse: "Chefredaktör Charlotta Flinkenberg är stolt över att Linda Skugge väljer att skriva regelbundet i CHIC:– Lindas texter och åsikter väcker känslor och vi är glada över att få någon som inte stryker medhårs utan vågar ryta ifrån."
Jaha, så ni hade alltså tänkt er att göra reklam för alla dessa väskor och kavajer och puderdosor i 58 sidor, som är mode just nu, för att i varje nummer avsluta med ett "ryt" från Von-Oben-Bruttan Skugge där hon talar om att modekloner inte har någon heder och det är minsann pinsamt med tjejer som följer det senaste? Är inte det lite motsägelsefullt? Och Charlotta, det är en fin tanke med att vilja ha en krönikör som sticker ut, men exakt vad fyller det för moraliskt syfte att hon "väcker känslor" genom att trycka ner samma målgrupp som ni riktar er till? Hur fan TÄNKER ni? Att "våga ryta ifrån" är att uppmuntra unga tjejer till att våga ta för sig. Att ryta ifrån är att försvara och att ha en tanke med vad man skriver om. Att ryta ifrån är att gå emot en negativ ström och få folk med sig. De enda "känslor" som Skugges så kallade "åsikter" väcker är för inåt helvete ren jävla aggression.

På bilden i tidningen är Linda klädd i en svart, åtsittande designertrasa och ett par Manolo Blahnik-liknande skor, förmodligen är de direktimporterade till den fantastiska förorten. Kanske kördes de hela vägen fram till Rinkeby Galleria med en Volvo V70. Hon har lockat håret och bär ett rött läppstift. Jag tycker inte att hon ser särskilt jävla individuell ut. Lite Dita Von Teese-komplex, fast fulare, och med nån slags "Jag var goth / emo / whatever en gång i tiden men nu är jag vuxen och seriös och har översatt min stil till vad som kanske passar min ålder".

För övrigt; Allt är verkligen inte bra i förorten. I förorten blir man kallad Svennehora av stora gäng på halvkriminella, stökiga ungdomar som driver runt (jag ser då inte någon som faktiskt TAR HAND om sina barn, som Linda påstår, eller är det en SPECIELL förort Linda tänker på?) och det är mycket möjligt att en ansiktsbehandling OCH en kräm kostar 900 kronor men det skulle inte jag veta något om eftersom jag är ensamstående mamma och inte har råd att lägga en lax på lite jävla kräm och ansiksmassage i en kvart. I förorten är allting grått och betong och små nerbajsade hundrastgårdar. I Förorten är alla människor klädda exakt likadant, i mjukisbyxor och puffjackor. I förorten ser alla familjer likadana ut. Men poängen är, att de ÄR inte likadana för det. Människorna innanför dessa puffjackor och designerkläder som Linda rackar ner på, är individer av kött och blod som precis som Linda och alla andra, vill passa in och finna sin plats i samhället och världen. För Linda och hennes bittra jävla attityd är det för sent för länge sen, men både modeklonerna och puffjackorna har goda chanser att slippa bli sådär jävla förbittrade, svarta och nedlåtande. Att "ryta i och väcka känslor" handlar i mångt och mycket om att ifrågasätta samhällets styre och hur ett samhälle är uppbyggt, inte att angripa människor som inte gör någon skada genom sitt beteende. Att angripa en grupp för att de handlar fel är en sak, men att angripa en grupp unga tjejer för att de handlar sina tröjor på samma ställe, vad fan vill man med det, förutom att odla än mer impopularitet för sitt varumärke?

Jag hoppas CHIC gör det enda rätta och kastar ut fröken Skugge med huvudet före. Jag kommer då aldrig köpa tidningen igen, för jag stödjer inte såna plastfeminister som Linda. Jag stödjer inte hycklare och dryga bitterfittor som tror att de är så mycket mer annorlunda och bättre än alla andra för att man har ungar och en "egen stil" (egen stil my ass). Och jag stöttar då rakt inte en kvinna som skriver för en sådan känslig jävla målgrupp som unga kvinnor faktiskt är, tar på sig rollen som någon självutnämnd jävla polis, och talar om för dem att de gör fel. Hon hånar dem för vad de har på sig. Det luktar vuxenmobbing lång väg. Och såna jävla så kallade "feminister" ska fan inte ha betalt för sitt vidriga beteende. Sätt Skugge på Sourze, och låt henne betala för att få skriva. Mer än så är hon fan inte värd.

Och ni andra: Köp inte tidningar där skugge medverkar. Hon ska fan inte ha betalt för att trycka ner folk. Det finns politiker och komiker till sånt.

9 kommentarer:

Fanny sa...

Linda Skugge är helt väck.

Jag brukar säga att det enda som stör mig mer än män som motarbetar kvinnor är kvinnor som motarbetar andra kvinnor. Herregud, vart tog systerskapet vägen?

Som jag skrev i en kommentar i Fejdans blogg så har jag slutat köpa tidningar. Alla saknar ett vettigt genusperspektiv och jag kom på att jag enbart köpte dem av gammal vana, inte för att de gav mig något. Never ever again.

Zaphod sa...

+1
:-)

S sa...

Spot on, Loo. Nu jävlar är den gamla goda Loo tillbaka, argare och vettigare än någonsin! Yay =)

Katja sa...

Oooh herregud 10 meter av dessa hemska byxor!!! Stackars dig och se det;) Förrästen grym blogg!!

Anonym sa...

Ang Linda Skugge:

Jag satt och ödslade tid på hennes blogg en gång i tiden (shit happens när man evigheten i bakfickan). Varenda gång som man tänkte att hon skulle komma med någon klyftig slutsats - så uteblev den! Varje gång man letade efter något med minsta lilla substans och med någon slags röd tråd i så blev man besviken och undrade helt enkelt om hon ENBART är "in it for the cash". Nu vet jag inte ifall hon faktiskt tjänade något på sin blogg på den tiden men jag har SVÅRT att föreställa mej att man kan spotta ut så mycket smörja utan att ha en högre plan. Hennes snack liknar en form av "standard-mall" som hon använder i div olika sammanhang... inte HELT olikt det där programmet några gjorde för några år sedan som skrev "intelligenta" texter som lurade t om kvalificerade personer att tro att det faktiskt var äkta och dessutom bra! Jag har en kompis som träffat henne IRL (inte bara träffat "träffat" - tagit ett snack med henne i ett sammanhang) och hon skiljer sej tydligen rejält från den attityd hon visar upp i skrift. In it for the cash? No doubt.

Linda Skugge med flera motarbetar inte bara andra kvinnors kamp för en lite mer rättvisare värld... hon representerar ett klart ställningstagande mot sunt förnuft där mottot verkar vara "cash is king" och är således en stoppkloss för alla sunt tänkande människor. Ja, visst fan är det bra att ha pengar på kontot för div ändamål men det jag vill poängtera är att människor som inte bryr sej om något annat än just pengar är ofta inte speciellt bra människor. Hon kunde lika gärna avsluta alla sina inlägg med "släng nu en röst på dom nya moderaterna - kom igeeeen!". Därmed inte sagt att jag själv tog ställning för varken höger eller vänsterpolitik - jag vill bara påvisa att det är exakt det här som hon menar och står upp för OCH försvarar. Hon har garanterat INGET till övers för fattiga bidragsberoende människor i förorten hon bor i förutom rådet -"ryck upp er".

Det är väl lite OT i sammanhanget men problemet bottnar ju inte i en enda katastrofal "media-person"... det bottnar i en mediavärld som har andra tankar, åsikter, ideal, mål/planer än just den stora massan... som hemskt gärna vill att Du (där ute) ska ha precis samma inställning till saker som dom har. Gå inte på skiten som kommer ifrån den här kvasi-eliten... tänk själva.

/
B

Anonym sa...

"Hear hear" till dej Loo som vågar ha ett ansikte utåt och dela ut ett verbalt slag mot såna här människor... när det kommer till kritan så har dom inget att komma med när dom möter såna som dej å mej.

Ha.. jag får fixa in mej på en sån där doku-s(o)åpa i framtiden och predika mitt "evangelium" där.. :D

/
B

Mydarlingsister sa...

Jag håller generellt med om det du skriver. En grej bara, avsade hon inte sig hela feminismen med buller och bång för några år sedan? Och raljerade om vilka losers alla vi feminister är? Eller kallar hon feminist* igen nu? Har jag missat något? Hoppas inte det.

* -feminist på samma sätt som en sverigedemokrat kan sägas vara antirasist avses i detta fall.

Loo sa...

Fanny: Jag har haft samma inställning. Nu har jag dock någon form av period där jag "tar igen" det jag missat. Det var inte mycket, vill jag lova. Men jag håller med dig, dagens press håller inte måttet. Speciellt inte eftersom allt, allt, är könsdefinierat.

Zaphod: :D

S: Tack! Skönt att vara på banan igen.

Katja: Byxor? *hjärnsläpp*

B: Bra tänkt, väldigt intressant tankegång med pengarna. Sensations"journalistik" och pengar till underhållet av Volvon och ansiktet. I evigheten amen.

Mydarlingsister: Oj! Det hade JAG missat totalt, sist jag läste henne var hon feminist. Det här ska jag genast researcha lite djupare, dumt av mig att inte kontrollera det men tanken slog mig helt enkelt inte. Tack för tipset dock, vore underbart om haggan avsagt sig skiten själv så slipper VI. Återkommer om det. Tyvärr innebär detta att jag måste läsa Lindas blogg och hennes senaste krönikor och då kommer det bli ett jävla liv på mig i den här bloggen, som vanligt. Jag försöker undvika att bli förbannad, för jag gillar inte att ha högt blodtryck..

Mydarlingsister sa...

Jag hittade krönikan där hon avsade sig feminismen. 2006 var det visst. Jag minns att jag tyckte redan då att det var på tiden. För med en sådan feminist behövs inga mansgrisar om en så säger...
http://www.expressen.se/1.339920