söndag, mars 1

Cosmo-kvinnor

Nu kommer den, äntligen. Er utlovade Vlog! Sorry for the delay! Håll till godo.


9 kommentarer:

Karin Skalman sa...

Håller med om precis allt du säger. Men det värsta är ju att tidningen riktar sig till unga tjejer som är typ 16. Det är hemskt att de ska matas med att man ska se perfekt ut, man ska träna, man ska göra karriär och man ska tillfredställa sin man. Det är inte konstigt att unga tjejer mår som de mår. Det jag inte fattar är hur kvinnor kan sitta och skriva sånna skit tidningar. Att de inte fattar och vet bättre? Sluta köp sånna skit tidningar, man blir bara jävligt sur. ;)

Fade. sa...

Cosmopolitan, Glamour, Solo - you name it - I HATE it. Jävla fucking skräppropaganda som förvränger och förvrider. Well sagt, Loo.

Gil sa...

Hahaha Det var det sämsta jag någonsin har sett. Till denna dagen sitter jag fortfarande och väntar på ett bra argument som kommer från feministernas sida men fortfarande lyser dessa med sin frånvaro.

Om du verkligen vill kritisera media och samtidigt bli tagen seriöst så skulle jag rekommendera böcker och tidningar som inte tillhör populärlitteraturfacket. Men det är ingen feminist som gör det eftersom det kräver kunskap, riktiga argument samt en hel del tid.

Så vad är problemet egentligen? En tidning att läsa när man har tråkigt som tar upp lättsamma ämnen kan väl inte skada. Tidningens syfte är inte att uppfostra tjejerna eller täcka upp allt som är väsentligt, men att ta upp frågor om lättsamma ämnen som ni anser vara intressanta allt enligt de allra flesta tjejers preferenser.

Vad är problemet med att ta upp hur man håller sig fertil, hur man trimmar sin kropp, hur man ska beröra en man, att tala om vad som är trendigt och inte?

Det finns liknande tidningar för killar som tar upp exakt samma ämnen. Skillnaden mellan feminister och vanliga människor är att feminister läser allt så som fan läser bibeln medan alla andra normala tar innehållet för vad det är - Ovetenskapliga artiklar som är underhållande att läsa om mode och livsstil.

Du har ingen poäng.

Loo sa...

Gil > Vet du vad, om det här hade varit en seriös ARGUMENTATION och inte ett uppretat blogginlägg så hade jag förmodligen lagt ner mer energi på att hålla fram mina åsikter. Jag fattar faktiskt inte hur DU orkar sitta och trycka ner feminister. Du är ju inte ens kvinna, så hur fan ska du kunna veta hur vi kvinnor har det? ta och skaffa dig en hobby, att sitta i min blogg och gnälla som ett barn över bristande argument i den feministiska debatten (som du ändå inte deltar i) är helt jävla missriktat. Tell it to someone who actually CARES kring vad schauvinistsvinen tycker. Jag gör det inte.

Karin Skalman sa...

Jag tror inte att Gil vet hur en 16 årig tjej tänker..:P.. Eller?

Fanny sa...

Gil: Det är alltid bra att läsa på innan man väljer att gå till attack mot en person som uppenbarligen är mer insatt i ämnet i fråga. Det finns många böcker och artiklar som behandlar feminism och genus ur ett vetenskapligt perspektiv. Mitt tips till dig är att du lånar några av dem och sedan återkommer med vettiga argument i stället för att satsa på att skälla högst.

Jag håller med Loo om att det inte finns någon mening med att bemöta kommentarer som dina. Du är ändå inte öppen för diskussion utan vill bara mala på i samma gamla spår som har lett till det samhälle vi lever i idag. Och nej, jämställt är det inte - än.

Sara sa...

skitbra Loo. som alltid. Speciellt början på din vlog beskriver exakt hur jag känner det. en gråzon.

Fade. sa...

Gil: Vad problemet är egentligen, finner du ju svaret på i ovanliggade vlog. Och "skillnaden mellan feminister och vanliga människor"? Se där ja, bara det är ett maktrelaterat uttalande. Skulle feminism vara något slags minoritet?

Att använda sig av ordet "vanliga" är samma sak som att använda sig av "normalt" och visar endast på bristande kunskaper. Att dementera feminismen anser jag bygga på antingen för lite kunskap i ämnet (vilket kan vara lätt hänt då man inte behöver sätta sig in i något som man inte tycker berör en själv), eller att man helt simpelt lider brist på empati.

Könsordningen bygger på ett maktspel, och är så föråldrat så det är fan bisarrt (och egentligen skrattretande) att ens försöka motargumentera inlägget ovan.

Vi får helt enkelt utgå från att kommentaren kommer från en man som inte riktigt vet hur den verkliga definitionen och innebörden av feminism ser ut.

Loo sa...

Det är grymt kul att se att folk sluter upp och låter sig uppröras av det här, ni har alla väldigt bra poänger och kommer med bra argument. Det som är synd är att det i princip är som att kasta pärlor för svinen, då Gil är den sortens människa som bara vill argumentera för SIN sak utan att lyssna på någon annan. Han är inte intresserad av att bli överbevisad eller få "riktiga" argument, för han kommer att avvisa dem alla ändå som ogiltiga, felaktiga, subjektiva och allt vad det är han kommer på. Och det är anledningen till att den feministiska debatten står i stiltje. Många väljer att lämna debatten genom att göra hån av den och peka på att vi är en obetydlig minoritet. Synd att det inte är någon av dem som vill diskutera det på allvar istället för att känna sig så hotade.