lördag, december 5

Fakta för stalkers

När vi ändå är igång och diskuterar vem jag "egentligen" är, så tänkte jag delge lite spännande, oh så spännande fakta som kanske kan leda eventuella stalkers vidare in i insikten om vem jag "egentligen" är. Varsåfuckinggoda!

- Jag läser minst tre böcker i veckan, pockets - nästan alltid pockets eftersom jag sällan har råd med inbundna (förutom i begagnade boklådor) och pockets är så bekväma att ha med sig överallt. I mina bokhyllor står alla möjliga titlar, men ett axplock är ungefär 100 titlar av Margit Sandemo, Fredrik Strage - Fans, Klassikern "Under det rosa täcket" tillsammans med en bunt feministiska titlar som behandlar allt ifrån våld mot kvinnor (bland annat Katarina Wennstam's "Flickan och skulden" samt uppföljaren "En riktig våldtäktsman"), en bunt pockets som skönlitterärt behandlar kvinnors situationer och roller i U-länder etcetera etcetera yada yada feminism, Koranen, Bibeln, en jävla massa tekniska titlar (om datorer, kretskort, hur man kopplar olika elkretsar.. ja, såna grejer), en sjuhelvetes massa historiska romaner, lite Dostojevskij, lite Tolstoy, Burroughs, Douglas Adams, Louise Boije af Gennäs, Arthur C Clarke, Thomas Harris, Dan Brown, George Orwell och Jonathan Swift. Bland annat. Ni hajar, jag läser en hel del.

- Jag ser minst fyra filmer i veckan, men under sjukperioder blir det minst en per kväll efter att Alex har somnat. I stort sett alltid drama eller romantiska komedier, för jag orkar inte med en massa krig eller idiotiska karlar som ränner runt och leker viktiga i grå miljöer. Det behöver jag bara titta ut igenom fönstret för att se. Jag gillar sällan action heller, med några undantag. Mina favoritfilmer är dock maffiafilmen "Goodfellas", "Fear and loathing in Las Vegas", "Pi", "Män som hatar kvinnor" och uppföljaren "Flickan som lekte med elden" tack vare en sådan stark jävla rollprestation från Noomi Rapace's sida, snackar vi dokumentärer rekommenderar jag "Food inc" - den kan nog få en hel del militanta köttätare och fastfoodproklamerare att fundera över innehållet i sin burgare, och på det hela taget gillar jag maffiafilmer, filmer som får en att fundera som "The usual suspects" och jag har inga som helst problem med att erkänna att jag gillar "Twilight" och bara väntar på att "New Moon" ska komma på DVD.

- Jag följer några serier helt slaviskt: Gossip Girl, Glee, Greek, The Vampire Diaries, True Blood och Weeds. Några av de här serierna har inte ens kommit till Sverige än och jag har som ni vet ingen TV, så då kan ni själv räkna ut att jag måste se dem online. Det finns faktiskt sajter för sånt, om ni undrar. Jag vägrar vänta tills puckade svenska TV-människor bestämmer sig för att sända en serie med ett avsnitt per vecka och med två jävla säsongers fördröjning.

- Jag tycker att det är viktigt vad man stoppar i magen, och en vanlig middag i det Loo och Alexiska residenset kan vara nudelwok med Quornbitar, minst fem olika sorters grönsaker och med färsk ingefära, soya, vitlök och liite liite chili. Eller thailändsk currygryta med cocosmjölk, limeblad och currypasta med ris. Det blir mycket thailändskt och kinesiskt men ibland är vi lata och äter bakad potatis också. Eller ugnsbakade rotfrukter med något spännande tillbehör.

- Vi använder som sagt inte vår TV. Men Alex tittar ofta på film på den stationära datorn, så jag är faktiskt inte helt jävla omänsklig. Samtidigt kan jag titta på något serieavsnitt på min bärbara.

.. Om man vill veta "vem jag är" så är det sådana här grejer som man ska rota efter, inte något annat. Nu slipper man besväret med att rota. Här är det!

Inga kommentarer: