fredag, december 4

It's a stalker in my building!

Tjena, jag heter Loo och jag har fått en stalker. Jag visste att det skulle hända förr eller senare, och då denna stalker till och med gjort sig sådant besvär att hon ringt till diverse myndigheter för att få reda på vad mina föräldrar heter, och sedan gjort sig besväret med att smsa och mmsa mig för att fråga mig VARFÖR jag och mina föräldrar heter si eller så, så tänkte jag redogöra lite här med en gång, för ni förstår, det är offentliga uppgifter och jag är inte hemlig.

Min stalker påstår att hon gjort detta, alltså ringt till de här myndigheterna (som vem som helst kan ringa till och kolla bara man har ett namn, tro mig, jag vet, jag är inte en så dålig researcher själv, men det är ingenting jag brukar skylta med, och jag brukar då rakt inte kolla upp främmande bloggare på nätet), ja, hon har alltså ringt och undersökt vad mina föräldrar och eventuella syskon heter för att, som hon säger "ta reda på vem jag egentligen är". Hon har inte ens lyckats få fram namnen på mina tre syskon, vilket jag ser som riktigt dålig research. Hur man nu i helvete får reda på vem någon egentligen är genom att ha namnet på hennes föräldrar, kan man ju tycka? visst, jag tänker göra precis tvärtom, slänga ut informationen som den här personen tror är så jävla hemlig och som hon verkar tro att hon är ensam om att känna till. Bara för att visa att det inte finns ett skit att dölja bakom några jävla namn. Och för att INGEN ska sitta och vara ensam om att ha någonting som de tolkar som "hemlig information som bara de känner till" om mig för att de kan slå ett nummer på en jävla telefon. Märks det att jag är arg, eller? BRA.

Nu är det så att jag blev fostrad av min mormor och morfar från 1981 (ungefär) fram till 1994 då jag flyttade hem till min mor igen, vilket visade sig som en verkligt dålig idé, men skitsamma. Här kommer kruxet; inte min biologiska morfar, honom lämnar vi utanför, utan den mannen jag kallade morfar under hela min uppväxttid och senare - Lennart Andersson, alltså. Honom kan ni ju leta efter, det finns ett antal Lennart Andersson i Sverige och han bor inte kvar i Sundbyberg där jag växte upp. Min mormor hette Aina Doris Lönnroth (men kallades Sickan av alla vänner och bekanta) och var född 1932-01-30 i de värmländska skogarna, på norska gränsen. Hennes bröder hjälpte bland annat judar över gränsen och var med i värsta motståndsrörelsen under andra världskriget och egentligen skulle vare sig jag eller min mor ha funnits, för nazisterna var out to get us badly och de lyckades faktiskt få ihjäl en av mormors bröder. Jag tror att det här med att vara lite politiskt anti ligger i släkten, jag hade garanterat gjort samma sak och joinat vilken motståndsrörelse som helst om det hände idag. Henne får ni gärna försöka kontakta, men det kan komma att krävas ett medium för det då hon tyvärr avled i sviterna av en mycket välspridd cancersjukdom för några år sedan och jag vill inte prata mer om det, för min mormor är ett jävla helgon för mig och vill man vanhedra hennes minne kommer man att få riktigt stora problem med mig, det kan jag förvarna om direkt. Ett ont ord om henne från någon främmande jävla förståsigpåare och man åker rätt ner i helveteshålet. Det är från henne Lönnroth kommer. Hon ärvde det i sin tur av sin far, och så vidare, och vi är en hel drös med Lönnroth i Sverige som förmodligen alla är släkt på ett sätt eller annat. Lönnroth härstammar från Finland och är bland annat knutet till Finlands största författarsläkt med samma namn, enligt mina källor.

Min far heter Håkan Wikström. Han har ärvt det av sin familj med samma namn och min mor och far var inte gifta när de fick mig och då får barnet automagiskt mammans efternamn. Det är väl inte så jävla konstigt, kan man tycka. Min far och jag har skitbra kontakt idag, vi pratar nästan varannan dag om inte mer, och min son är morfar Håkans ögonsten. Han besöker mig ofta på sjukhuset och är ofta barnvakt åt alex. Pappa är bland annat motivlackare under signum HAWK. Han har vunnit en jävla massa priser för det och gjorde det förr på heltid, men nu gör han bara sånt han tycker är roligt och jobbar med annat vid sidan om. Min pappa är en stark personlighet som inte många skulle våga bråka med, just av den anledningen att pappa är jävligt rak och van att umgås med alla sorters människor.

Edit: Pappas familj härstammar från Vallonerna. Många har ifrågasatt mina bruna ögon med min i övrigt spöklikt bleka (ja faktiskt, även på sommaren är jag som ett vitt lakan, skumt det där, jag lyckas aldrig bli brun!) hy, och det där blonda håret (som jag förvisso bleker ännu vitare men det är ju long gone now! Moahahaha! Faktum är att jag till och med saknar ögonfransar. Jag funderar på att ladda upp det som partytrick på youtube!) så nu vet ni. Jag är lite norsk (mormors mammas släkt), lite vallon (pappas mor och far), lite finsk (mormors far) och så är jag ju rent kulturellt jävligt svensk, firar jul som alla andra och smygkikar på grannarna som alla andra (jävlar! det där skulle jag kanske inte ha erkänt. Moahaha). Jag är helt enkelt, just nu, den sexigaste blandrasen till cancerfall ni någonsin har sett (och här sitter en hel jävla läsardrös och ba' skakar på hövvet, haha, underbart). Jag vet dock inte mycket om belgarna som sådana, förutom det jag hört från min bästis Liselott som faktiskt varit där och sett dem, och hon påstår att de luktar illa och är skitdåliga på att använda deodorant. Det är dock inte ett släktdrag jag har ärvt, jag kan försäkra er om att jag är renligheten själv och luktar faktiskt rätt fräscht (tack som fan, parfymföretags of the world!) så ni behöver alltså inte oroa er över det!

Min mor hette från början Rose-Marie Lönnroth, men det heter hon inte idag. Det FINNS en kvinna med det namnet i Sverige dock, som inte bor i Stockholm, och henne ÄR jag släkt med, men vill inte gå in på hur då vi inte är nära familj. Min mamma i allafall, gifte om sig med en annan man 1993 och fick då hans efternamn, och med tiden föll Lönnroth bort. Fråga mig inte varför. Anledningen till att jag inte redovisar hennes namn i bloggen är enkel; min mor är en socialt utsatt person och även om hon står listad som att hon bor utomlands i alla myndigheter så gör hon inte det. Det finns ingenting registrerat på henne; inga lån, inga telefonabonnemang, inga fastigheter, ingen hyresrätt. Hon har inte ens en postbox eller en adress där hon är mantalsskriven, kortfattat: Hon "existerar" knappt. Man kan se det som att hon pappersmässigt inte existerar, hon har inte ens ett lånekort på biblioteket. Hon har fortfarande skyddade personuppgifter, det hade jag också en gång i tiden. Det är en helt annan historia. Man kan få fram hennes namn, men det är också allt. Var hon bor eller vad hon gör idag kan jag inte redovisa heller, men ni vet ju litegrann om hennes sjukdom, som jag pratat om många gånger och det är också av den anledningen jag inte går in på detaljer, men det är väl förståeligt? Men jag vill göra en sak fullständigt klar; försöker man angripa, undersöka eller på annat sätt rota i min mammas liv eller förehavanden kommer jag att få reda på det, och oavsett hur min mor lever och trots hennes sjukdom så är hon FAMILJ till mig, och det är INGEN som skall på något sätt få för sig att jag behöver assistans med, eller stöd kring, eller diskutera henne överhuvudtaget. Jag är uppretad nu och varnar vem som helst som får för sig att angripa min familj eller mitt liv genom att "rota" och ta reda på saker man inte har med att göra, jag varnar vem som helst som vill leka Lisbeth fucking Salander och tro att man känner mig bara för att jag skriver en öppen blogg om mitt liv; Tänk om. Den verklighet och den del av mig man ser via bloggen är bara en liten del av mig. Innan man tror att man är världens smartaste jävla researcher och forskar om mina föräldrar "för att ta reda på vem jag är", vilket jag tar som ett hot, så ska man sopa rent kring sin egen dörr först, för jag är bättre än du på att forska rätt på saker, tro mig, och om man är så jävla dum att man avslöjar sitt för och efternamn och skickar sms från sitt eget reggade mobilabonnemang, då är man inte så jävla smart.

Jag är öppen med allt av egen fri vilja. Det är mitt eget beslut att skriva under mitt eget för och efternamn, och det är av flera skäl. Dels för att jag tycker att det är töntigt att åberopa copyright under en jävla pseudonym, dels för att jag gärna gör reklam för det jag skriver och dels för att jag tror på en fri värld där jag inte SKA behöva vara orolig för om någon "hittar" mig. Det är jag inte. Jag är inte ett dugg jävla orolig för om någon ska "veta vem jag är", för jag är den personen ni läser om. Allt det ni läser om händer mig på riktigt, och jag lämnar frikostigt ut min bloggadress till många jag träffar i livet. Sköterskor, sjukhuspersonal, socialassistenter.. många läser min blogg och många kan intyga att jag är den personen jag är här, och att det som hänt faktiskt hänt o.s.v. - Jag är öppen med mina tankar och vad jag känner, för det här är min ventil. Det jag skriver kan ibland låta hårt och väldigt påfluget, men förstå att det är mitt sätt att få ut all skit jag har drivande runt i skallen. Jag har ingen skyldighet att skriva här. Jag får inte betalt och ingen har bett mig att driva den här bloggen i snart fem år. Det är min egen fria vilja, mitt liv och därigenom mitt privatliv. Jag har helt exkluderat vissa saker ur min blogg, vissa delar av mitt liv, som till exempel prat om sex. Jag tror att antalet gånger jag tagit upp det ämnet i den här bloggen kan räknas på ena handens fingrar. Varför? För det har ni tamejfan inte med att göra! Det är en del av mitt privatliv som jag valt att hålla för mig själv, för jag blir mer och mer offentlig ju fler som får min bloggadress. och helt ärligt, brukar ni sitta och diskutera sex med era socialsekreterare, arbetskamrater och sjuksköterskor och när ni senast lekte gömma ormen? Nej, det funkar inte för mig. Det är EN del jag helt enkelt valt bort. Och det är mitt val, inte ert. Man kan inte komma in i min blogg och domdera, kräva eller tro att man känner mig och börja skicka sms och ställa frågor och kräva att jag ska svara på varför jag heter Lönnroth och min pappa Wikström! Det tar jag som ett jävla hot! Vem fan är du att sitta och KRÄVA svar på frågor? Jag ger dig hela mitt jävla liv i en blogg men ÄNDÅ kräver folk en massa idiotiska svar? Jävla idioter!

Så, *****, jag hoppas meddelandet gått fram: LÅT MIG VARA. Och här har du dina jävla svar. Gå nu och kör upp dem varhelst det känns skönast.

3 kommentarer:

Icka sa...

Idioter verkar trivas på nätet.

Jag är din allra vänligaste stalker. Men det visste du redan.
Tyvärr är mitt liv fyllt av aktivitet så jag har varit skitdålig på att kommentera, men jag läser varje ord du skriver.
Hoppas nu detta unikum bland ärthjärnor packar ihop sig och drar härifrån.

Bamsekram/icka.

Åsa sa...

Hmm.. vilken knäppgök..

Hehe, min pappa och jag har inte heller samma efternamn, så vem vet, jag kanske blir ansatt av en stalker snart ;)

irenica sa...

ok ok..men du är snäll som inte skriver mitt efternamn:)

jag är ingen stalker, du är ju inte precis en kändis som jag beundrar. har dock inte förföljt nån kändis heller för den delen.
stolt! men jag vill säga att du ser häftig ut utan hår, som Demi Moore gjorde när hon på 90-talet rakade av sig håret. modiga är alla kvinnor som har vågat raka av sig håret!


simma lugnt sexy Loo!