fredag, januari 1

Nyår På Nytt Sätt

Nyår. Så mycket förväntningar folk har på denna dag, som alltid verkar krascha för varenda medelsvensson som existerar på den här sidan Europa. Av någon anledning ska alla alltid köpa kläder för flera tusen, mer sprit än de kan bära, det fixas med accessoarer och prylar i timmar och dagar innan denna Stora Fest, då tolvslaget hägrar framför dem som Den Stora Händelsen då de kommer att kyssa världens vackraste, stå på ett tak och se ut över världen med den Dyraste Skumpan i handen med den glittriga klänningen och Smokingen pråligt ackompanjerade av allt annat vackert, storslaget och underbart (TM) som händer runtomkring dem.

I själva verket blir det helt annorlunda. Dagen efter hör man hur det egentligen har gått. Det har varit en katastrof, någon har fått en nyårsraket i skallen, tre stycken har hamnat i slagsmål, två sitter fortfarande i fyllecell, en annan har blivit dumpad tre minuter innan tolvslaget, en har spenderat natten gråtande på en toalett och alla har desperat jagat en nyårskyss utan resultat eller med resultatet att de slätat över någon som de egentligen inte velat ha, bara för att få någon. Den dyra skumpan och all den där svindyra spriten har resulterat i en nerspydd nyårsklänning och en minneslucka utan dess like, och sedan har alla tagit sig hem på nattbussar som timme efter timme åkt igenom bushen med fyllsjuka stackare, däckat innanför dörren i en hög av spyor och lovat sig själv att nästa år, då, då ska det minsann bli annorlunda.

Själv gick jag på middag med O under armen (fantastisk bordsherre det där!) hemma hos några av mina vänner, jag drack några glas vin, vi åt god mat, båda bar jeans, vi såg fyrverkerier, kysstes lite och åkte hem. Vi har festat tillräckligt i våra dagar för att orka gå igenom Medelsvenssons festsätt. Å andra sidan har vi aldrig gått igenom just det där ovan, vi har haft en annan teknik. Men det är en annan historia.

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej & God fortsättning!

Hittade din blogg av en tillfällighet o läste ditt inlägg om folks nyårsfirande, det var så befriande och härligt att läsa! Du har helt rätt. Jag har mer o mer börjat ta det lugnt o försöka ta det som det kommer..vill njuta av livet o inte stressa o hetsa runt jämt..

Hälsningar
Helena =)

Icka sa...

Jag tycker det låter som ett alldeles förträffligt firande. Om det är ok ska jag berätta om vad jag tycker om nyår. Jag var en sån som hetsade, planerade, blev för full, grät och hatade egentligen nyår.

Till för 8 år sedan.
Då var jag på min första date med han som blev min man. Jag tog tåget från Uppsala till Göteborg och på perrongen så stod han där. Mannen. Den jag letat efter i hela mitt liv och jag den högljudda partyprinsessan blev tyst, blyg och försiktig.

Det var en fantastisk helg och sedan den dagen så har jag varit säker på att det är han jag vill dela mitt liv med.
Nu efter 8 år, förlovning, bröllop, en perfekt son och en del ups and downs så är fortfarande den jag älskar mest.

Och nu tycker jag nyår är helt ok. Men jag firar den helst med de närmaste i stillhet med en massa skumpa och smarrig mat.
Det blir enklare så. =)