lördag, februari 18

TBC

Kära bloggläsare. Jag har med lite inspiration från en kamrats kamrat och med påtryckningar från yttre världen ordinerats att gå igenom vilka de här jävla Bad Crew (TBC) egentligen är. Vi är ju inte bara en stängd QX- klubb, utan ett helvetes festargäng med rötter i grönvitt och trikolor. Faktum är att som oficiell internet leader of the pack så har jag ju rätt mycket att säga till om, även om jag sällan skriver ut (outar:) folk till den grad att jag förtjänar spö. Bara litegrann. Men om vi ska ta och börja med styrelsen i det här verkligt verksammade (haha!) packet? Jag har på en av mina nu mera döda webbsidor gjort liknande presentationer av crew, med bilder och allt, men den webbsidan tog jag kål på när jag lärde mig att veta bättre. (Ni som vet, ni minns, och säger ni ett ord till någon om hur jävla illa jag kodade på den tiden är ni köttfärs..hehe)


Här kommer några av dom; Håll till god(o).



Mr Companyflow
Denna i sanning Grönvita man seglade in i TBC-styrelsen som en stormvind efter det stora känsloslaget 2005. Vi plockade upp honom på en John Traxx-kväll nere i Dianas dunkla källarutrymmen och due to the fact att Loo har en fallenhet för dramatiska journalistegon blev han en självskriven nykomling i packet. Flow är en riktig slampa, faktiskt two-timed utnämnd till TBC:s officiella, flera varv, och han har lockat underbyxorna av ett rätt rejält kvinnligt bestånd som cirkulerar kring Ali's. Flow har ett rejält grönvitt hjärta och ett kaotiskt känsloliv och är nu mera befordrad till TV:s magiska värld medan vi andra puttrar på i efterdyningarna. Den här killen inte bara bör, utan SKA man ha med sig ut när man ska festa.

Fröken Dan
Dan & Dan-begreppet föddes i ursviksskogarna's djupaste dunkel någon gång 1997 då Loo & N aka Dan & Dan möttes på ett mindre berg. N;s dåvarande pojkvän var tillsammans med Alkotomten helt lost in the woods (mer om detta senare..) och Loo var tvungen att vakta N:s Nasse medan N kissade. Det fanns ingen hejd på den här dynamiska duon som genomgått tre eller fyra livsstilar och pojkvänner under sina dramatiska dagar. Under Anchor-åren 1998 - 1999 sågs Dan & Dan porrdansa iförda korta kjolar, nitbälten och svarta läderstövlar till den alltid stående klassikern "Poison" med Alice Cooper. De attenderade också diverse rocknördsfester där de alltid, alltid hade en porrshow a' la Manson för de unga, rosenkindade hårdrockarna och det är nog också tack vare Dan som Loo faktiskt tagit sig upp ur diverse karlträsk då hon alltid, och jag menar alltid, har en flaska Guntrum Riesling och ett paket cigaretter till hands. Påträffas enklast på pressbyrån eller på konstakademiska, alternativt på en efterfest nära dig där hon,alltid lika envist, försöker stämma din gitarr.

Alkotomten
Påträffas numera enbart på Ali's runt tre, i stort sett alla dagar. Grafiker och DJ. Fullständigt okoordinerad. Festar om somrarna i tomteluva. Begreppet föddes under Ursvikseran då alkotomten försvann i ursviks motionsområde och lallade sig in på tunga milen. Lång skallgångskedja utbröt bland de oroade och då aspackade TBC-medlemmarna som visualiserade alla möjliga tänkbara hemskheter som hade kunnat hända honom. Påträffades senare under en sten. När vi försökte väcka honom stirrade han bara avmätt på oss, urslapp sig "Jag vill ha någoon. Någon som ääääälskaaaar miig", och ett klart begrepp var fött. Ingen vet egentligen särskilt mycket om alkotomten. Reservstorebror åt Loo på diverse fylleslag när han tillsammans med Dan drar ner Loo i snödrivor om Loo försöker spöa skiten ur fula jävla brudar. Oumbärlig i balkongsammanhang. Brukar supa Loo under bordet varpå han släpar henne till diverse hamnar och kajer där de tu begråter kärleken och sjunger Dire straits "my parties". Rockade tillsammans med Loo bakom skivspelarna röven av det legendariska rockhaket Träsket, mellan 2000 - 2001 där de så att säga gjorde låten "Midlife crisis" till ett begrepp och samtidigt som loo kämpade med slagsmålssprickor i underarmarna. Smakar det så kostar det!

Liselott
Inte på långa vägar så perfekt och välstädad som man kan inbilla sig. Loo's ständige följeslagare i klubbsammanhang - bangar verkligen ALDRIG "ta över dansgolvet"-manövern och rasar aldrig samman. Perfekt att ha med sig både på upper class beach parties och i potsmoking joints eftersom hennes avfyrade leenden bländar de flesta. Är grundare till det rosa temat och dessutom modell för bland annat Goldwell. Otroligt skärpt akademiker som i vissa påverkade tillstånd tycks ha en outsinlig källa av akademiskt dravel att glänsa med. Synkron meddansare till Loo och en jävel på att dunka skiten ur vem som helst på ett break/housegolv. Tror inte på fotboll men är en självklar, relaxad söderböna så vi älskar henne ändå.

Lillebror aka Jonas aka Introspective Mind
Blev lillebror åt Loo under en fest hos den nu bortlidne (RIP) Richard någonstans 2003. Medgrundare till den ökända "nationen" samt det snabbkraschade efterfest-"Imperiet". Ritar fantastiska kattcirkusteckningar och är en noggrann protokollförare. Fantastisk i precis alla sammanhang och extremt välklädd. Myntade bland annat uttrycket "Loo, det här är verkligen inget svammel!" under en mer eller mindre svag stund. Ska tydligen bli jurist när han bli stor fastän vi alla vet att han är en lysande skribent. Gigantiskt hjärta och medgrundare till "torsdags-frosseriet" hemma hos Loo. Är lillebror åt nästan alla utom Nina som vägrar ta ordet i sin mun.

Marija
Allas vår privata stilpolis! Har du frågor angående scarfs, broscher eller den senaste make-up/hårtrenden så är det henne du ska ringa. Blir lätt generad men alltid på ett klädsamt sätt. Nu mera östermalmsfjolla med darlingen Jonatan, har fabulösa bjudningar och tror alltid, alltid på begreppet vett och etikett. Har tillsammans med Loo genomlevt de klassiska "Valium and cherrywine"-kvällarna i Liljeholmen och är en stenhård japanfantast. En av loos absolut favorita fotoobjekt,och en klar poser tillsammans med övriga hyndor i crew. Alltid, och jag menar alltid, snygg som fan och har alltid, och jag menar alltid, en trevlig hälsningsfras till hands. Mycket viktig i sammanhang då loo måste vara trevlig och artig.

Maria S
Återfinns detta år i Valparaiso tillsammans med ett tokigt gäng globetrotters. Där lär sig Maria om livet och om gerillan, och hur det är att sova på madrasser fulla med löss. Officiell mamma åt precis alla, och har alltid en axel till övers för den som vill gråta. Också en väldigt charmerande till synes harmlös liten sak som alltid sitter rätt med servetten i knät, men akta dig om du retar upp henne, då spränger hon halva Tivoli.

Sonny
Den här vrickade kroaten har lyckats med precis allt, och jag menar allt, som du aldrig trodde var möjligt. Han har med polisfölje bland annat sprängt fyrlänsgränsen, fullständigt svampad varpå han kör på en spikmatta, ränner naken ut i skogen där han lattjar med de blåklädda i trekvart tills han tröttnar. Ättling till ett mycket känt boxningslöfte och en perfekt festfixare. Har efter ett par år lugnat ner sig på bilkörningsfronten och rattar nu mera vanbussar i sextio kilometer i timmen, fast fortfarande utan körkort. Har pensionerat sig från kriminaliteten vid tjugosju års ålder och ägnar nästan all tid åt att tjäna av diverse straff tillsammans med flickvännen V. Många är skiträdda för S, men egentligen är han en jävligt skön kis som alltid, alltid ställer upp.

Pulsedriver
Pulse är en mästare på att vara en kaffekärring och det finns inget skvaller, och heller inget kaffe, som är för hett för honom. Arbetar tillsammans med senila och fullständigen smälter in i kärringrollen som en natural talent. Har påträffats på många sena efterfester tillsammans med Loo, sittande i köket där de lyckats med konststycket att göra av med ett paket cigaretter på en timme. Också medansvarig till en hel del märkliga webcamfilmer och vår absolut favorita technobög. Inte en fest är för långt bort och vill man stampa skall man stå bredvid den här killen, för han vet trots allt vad han gör.

Rauscher
Den här grönvite hjälten är alltid längst fram, och då menar vi alltid. Som fashionabel cityhammarbyare, dörrvakt och myntare till uttrycket "swosh, swosh" samt "Loo sluta gloo" är den här killen den absolut sista som lämnar efterfesten, även om den är slut en vecka senare. Har med bihang från Stockholms Södra alltid en rejäl krogrunda på lut och saknar helt eller delvis de flesta hämningar som normalt sett håller en borta från företeelser med stora varningsskyltar på. Fullständigt älskar Skazi och rutiga kepsar och vet preciiiis hur man plockar äpplen. Försöker tappert ragga upp både gothbrudar och indieskökor, ibland med Loos hjälp, men ingen tycks se vilket Grabbhjärta som bankar under denna fasad av Stone Island och Fred Perry. Är tillsammans med en mindre skara andra, inklusive Loo, den eviga singeln. Nedärvd kompis från Loo's sötebrödsdagar och det enda loo har att säga om den saken är att hon fick ut det bästa i separationen.

Stellah
Föga kan vi glömma sötebrödsåren 2002 - 2003 på Strindbergsgatan då Loo och Stellah regerade våning tre med hits som "I ran so far away" med A Flock of seagulls. Nerladdningarna och festerna tog aldrig slut, och man kunde se Loo ränna omkring nere på Sevvan med rosa benfoffar samtidigt som Stella hade buskul i flanellen. Män, män, män, sprit och diverse andra historier råkade oss både i och ur klistret, gång på gång. Det fanns, under den här tiden, ingen som kunde festa som Stella. I vinrött karmosin låg vi utslagna tillsammans medan festerna avlöste varandra och begäret efter djuriska upplevelser aldrig sinade. Vi regerade precis varenda jävla ställe vi kom till och när blodtrycksfallen kom farande fanns det ingenting som stoppade oss från att, pja, festa lite till. Stella är den mest försigkomna och frispråkiga Östermalmsbrud du någonsin kommer att träffa, och absolut ingenting är för pinsamt eller för..ja, låt säga att ingenting kan hindra henne.

Pelle
Den här Dalmasen, han ger aldrig upp sitt Tjoho. Faktum är, att det finns ingen som kan reta så mycket gallfeber på människor på ett samtidigt älskvärt sätt som Pelle. Nu mera förlorad till förhållandeland, men still going strong en sisådär var tredje helg är denna rödkindade mas till tryckeripåg ett riktigt evighetshjul. Trivs bäst på DB eller i suspekta källare där de spelar suspekt Oldschool hardcore. Har med sitt anhang förgyllt både en och tjugoen för-och-efterfester och har lyckats få Loo riktigt förbannad ungefär tre gånger, vilket är bra jobbat på väldigt kort tid. Pelle kommer med sin dalmasiska dialekt och tittar på en varpå han häver ur sig "men mååste vi brååukaa?" och japp, där var det klappat och klart och ingen kunde ju längre vara arg. Tur det, för utan pelle vore telefonen jävligt tyst. Och trist.

Calle

Calle är ungefär lika cool som is, och vår favoritmalmöit. Han står som god tvåa på slamplistan och gosar upp i stort sett alla tjejerna i crew trots våra klara protester. Som dansgolvsetta och jollerullaren numero uno kan ingen låta bli att förundras över denna långa skånepåg som alltid får spö i både biljard och flipper. Calle är som gladast när han får glida runt på Socially hazardous-fester men inte det minsta förtjust i upperclasslokaler. Detta fick vi med råge veta i somras. Den enda vi känner som lyckats bli utslängd (!) från en socially-fest av tre vakter och en av de få karlar vi råkat på som de facto har ett känsloliv som en kvinna. Nu mera emigrerad i vinteride men väntas åter till våren. Välkommen tillbaka, Calle!

Linda

Linda vill gärna ge sken av att hon är en liten bilmacksbimbo utan koll på läget, men faktum är, att bättre sidekick vid rauscher's kök kan man leta efter. Otroligt känslosam liten pryl med massor av märkliga neuroser som man liksom gillar, för de är så jävla hon. Blir fantastiskt sentimental på fyllan men är en jävel på att efterfesta trots sin ringa storlek. Positiv ända fram tills det handlar om henne själv, och har en förmåga att attrahera män i keps. Trots allt en helt klart fyndig och sprudlande sidekick som man inte ska underskatta..för då kan det fan smälla.



..Känner ni igen er? Well, vi är trots allt 22 stycken (!) - more to come. Nu är det glasspaus.
Bild: Marija, Lillebror & Jag @ TN - 05








1 kommentar:

Anonym sa...

hahaha, LOVE it. dan, du rockar.!
:*