torsdag, september 20

Handikappad?

Idag hade jag möte med handikappenheten angående bostöd. Jag har själv bett att få bostöd eftersom jag vet att socialtanterna är ute efter mig och gärna vill sätta mig i ett så kallat "gruppboende" enbart för att jag varit missbrukare. Att jag kan sköta mitt hem och håller det bakteriefritt, snyggt, rent och ordnat och att jag är fullt kapabel att ta hand om mig själv och mina fysiska göromål tycks Fröken Sara Sjöberg på socialenheten skita blankt i. Nu vill jag gardera mig med att redan ha ett bostöd, en assistent som själv kan göra den bedömningen utan att det sker över huvudet på mig. Bostöd får man som sagt via handikappenheten. Handikappenheten eftersom jag som tidigare poängterat, har ADHD och har svårt att strukturera saker på egen hand, särskilt som det är nu. Just nu har jag möten med följande instanser i stort sett varje vecka:

- Socialtjänsten - Ungdomsslussen (eftersom jag ska ha barn med någon som är under 25)
- Socialtjänsten - Vuxenenheten
- Beroendecentrum (prover, samtal 3 ggr / veckan)
- Familjesociala enheten, Huddinge Sjukhus
- Kurator på familjesociala enheten
- Psykiatriker, Huddinge Sjukhus
- Psykiatriker, Järfälla Specialistvårdsmottagning, Överläkarbehandling
- Neuroprykiatriska mottagningen, Karolinska Sjukhuset, Solna (För epilepsikoll och kontroller av Karbamazepinhalter i blodet)

Och nu också bostöd som jag kommer att ta in frivilligt två gånger i veckan för att kunna få ordning och struktur på det ovanstående. Dessutom vill de sätta mig på en "systuga" som arbetsmarknadspolitisk åtgärd, där jag skall vara fyra gånger i veckan (exakt när jag ska hinna vara på systugan är inte klart). Jag är alltså i Limbo. Jag är Inte sjukskriven på grund av depression som jag vill och jag är inte alls aktuell för arbetsmarknaden. (Gravid, deprimerad, epileptisk och sjukt nermedicinerad..nä, jag tror inte det) - jag är..tadaa! Ett "udda fall" - vi som inte finns med i några böcker, vi som är multidiagnoser likt min (ADHD med dragning åt ett överintellekt / Epilepsi / Kronisk depression / Tidigare missbrukare) så jag blir alltså runtslussad så här. Min handikappsekreterare bara höjde på ögonbrynen när jag redogjorde för alla besök, möten och instanser som har hand om mig för närvarande.

"Skämtar du med mig? Och det här har du klarat själv hittills, med ADHD, utan att bli galen?"
"Jag blir ju tvungen"
"Herregud, en vanlig människa skulle ju bli tokig. Behöver du verkligen vara hos alla de här människorna?"
"Fråga inte mig. De anser det"
"Vi ska hjälpa dig reda ut det här, det är absurt! Herregud, hur mycket orkar du egentligen?"
"Jag vet inte, jag har hållt på i den här stilen ett tag nu och det är nu det börjar bli lite mycket"
"Först NU?"
"Ja..eller, alltså, jag gör allt de ber mig om..."
"Jag ser det, du är högst samarbetsvillig"
"Jag är sån"
"Vi lastar inte dig för det, snarare ska du ha en guldstjärna för ditt tålamod"
"Men de påstår att jag inte kommer kunna ta hand om mitt barn på grund av det här"
"Vem säger det?"
"Socialtjänsten"
"Du klarar av att hålla i alla de här trådarna, samtidigt sköta ditt hem, inte återfalla i missbruk, du klär dig själv, sköter din hygien och dina relationer med..hm..alla de här människorna som du hjälper, och de påstår att du inte kan sköta ett barn? Du, det här du gör. Det vet jag inte många på socialtjänsten som skulle klara. De kan fara åt skogen. Nu gör vi på vårt sätt!"

Tack gode Shiva för bra kommunanställda, säger jag bara.

6 kommentarer:

Fihja sa...

Du är en sån fantastisk människa.. Jag är alldeles imponerad av allt du klarar....

Hannis,mitt i ingenting sa...

Jag är oxå helt klart imponerad. Det här kommer gå galant. Stå på dig!

Anonym sa...

åh håll fast vid henne!

Anonym sa...

lol nu kan du inte klaga att du inte får hjälp =)Vet inte om du sett det men jag har nyligen fått bebe,en flick bebis...finns bild på helgon och facebook.Ha det bra gumman Mvh Crazy train

ELB sa...

Systemet fungerar. Så vackert.

starfruit sa...

Shit alltså, jag är i samma situation med flera olika psykiatriska diagnoser plus adhd och runtslussad är det enda man blir liksom. Men stå på dig, så kommer allt gå bra! Det måste man göra om man ska komma nån vart!