söndag, maj 4

Radio! Ute Nu!

Radioprogrammet "Barnaministeriet - om den förlängda tonårstiden" som jag medverkar i går nu att lyssna på på webben! Klicka dig in på http://www.ur.se/Vuxen/Radio/Barnaministeriet/ och välj "Lyssna i UR:s mediaspelare". I menyn väljer du program "barnaministeriet" längst ned i menyn - det står bara "barnaministeriet" och inget mer. ("Lyssna på hela programmet"). Jag är ganska nöjd, men oj, vad rolig man låter i radio, inte alls så som man föreställer sig sin egen röst. Jag hade glömt det helt. Jag minns att, när jag gick MedieProgrammet i Lötskolan / SUC, så sände vi egen radio en timme i veckan och gjorde små reportage och jag minns att jag inte riktigt gillade att prata eftersom jag tyckte att jag lät så märklig. Men det var rätt kul ändå.

Min schyssta musik kom inte med, de spelade mest pop och sånt, men det är inte så viktigt. Det viktiga är att reportaget blev bra och att jag fick chansen att medverka. Tack till Antonio De La Cruz som skapade ett bra reportage utan att "förvränga" eller styra det som han ville ha det, som många journalister gärna gör, även om jag uppfattat att det är mer vanligt inom TV. De TV-grejer jag medverkat i (fråga inte! piinsamt!) har liksom inte varit jag och det har blivit helt annorlunda än jag tänkt från början. Plötsliga ändringar, chockfrågor och därefter katastrofal klippning så att det låter som att man säger något helt annat än det man säger är klassiska nöjesjournalistiska TV-jobb i ett nötskal. Så är som poängterat inte fallet här.

Idag var min far här på besök och hade med sig mat och en golvmopp. Fantastiska pappsen, han vet vad jag behöver. Innan det gjorde jag slag i saken och skurade sovrummet och gjorde i ordning Alexanders spjälsäng, (vårstädning.. jag har läst flertalet bloggar den här veckan som behandlar det, våren sätter fart på folk deluxe!) bytte lakan och gjorde fint åt honom med nallar och annat plock så jag är väldigt nöjd, det ser supermysigt ut där han ligger och sover i sina nya rena lakan. Mumin, så klart. Både mumin och barbapappa är favoriter hos mig för de är några av de minst könsspecifika figurerna - barbapappa är, tillexempel, rosa, vilket är helt underbart! Och så lyssnade jag, pappsen och H på radioprogrammet tillsammans.

Kvällen kommer spenderas ensam i min nystädade lya. Kanske moppar jag ett rum till när jag ändå har en ny mopp att showa med. Vilken vardag!

7 kommentarer:

T e s s i sa...

innan tuvan kom moppade jag golven minst 1gång i veckan, nu är det 4v sedan sist... hur hinner du ? :) Jag får helt enkelt köpa hushållsnäratjänster, eller helt enkelt skita i rena golv. Nya lakan rockar !

F e j d a n sa...

Wonderful! Du är grym på att snacka. Jag gillar det. "Ensamstående morsa från Rågsved..." Haha. ;) Så skön.

F e j d a n sa...

Håller med dig till fullo i mycket det du säger (har dig i bakgrunden nu när jag skriver tenta). Tror inte heller kidsen kan göra mycket som chockar.

Och tycker att mat och en pyjamas räcker gott och väl som dagliga rutiner. (För glass kan faktiskt vara riktigt gott klockan 7 på morgonen). :P

Loo sa...

Tessi >> Jag hinner ju inte. Jag klämmer in det när jag ser en lucka. Egentligen är jag inte så fasligt upptagen hela tiden, jag vet faktiskt inte vad jag gör med min tid.. men det skulle vara skam att säga att det är nystädat konstant hemma hos mig, för det är det inte :)

fejdan >> Ja, den biten var tydligen populär.. haha :D

Mård sa...

fast ditt program går inte att hitta, för mig iaf? det finns inget program i menyn längst ned som bara heter barnaministeriet???

Loo sa...

Mård > De har nu döpt om programmet till "den förlängda tonårstiden". Anteckning kommer i nästa blogg om det :) längst ned i listan. Enjoy! skriv gärna vad du tycker sen!

Elin sa...

Har läst en del av din blogg. Blev helt chockad av att läsa hur du blev bemött på mödravården. Går det till så i Sverige? Sjuukt. Helt sjukt. Du har mitt medlidande.

E