onsdag, september 10

Förkylda

Ååh. Jag och Bubberiet är förkylda. Igår sjuknade han in, mitt lilla hjärta hostade, rosslade och snörvlade och fick feber. Jag och lillasyster fick turas om att bära runt på honom, mata och bädda ner den matta lilla kroppen. Febern gör honom trött och medtagen och han orkar inte krypa runt så mycket. Just nu ligger han på filten och leker med sin napp och småpratar. Idag vaknade jag med igenrosslad hals, feber och yrsel. Suboxone och aspirin till mig, alvedonsuppar och barnjuice till honom. Och de har stängt av hissen i trapphuset hela veckan. De bygger om. Gissa vem som får knåpa med barnvakter och panikinringda släktingar klockan 9 på morgonen? Jag får ta hit Ella, hon får vara här i lägenheten och gosa mitt sjuka barn medan jag springer till riddarmottagningen, får medicinen, ränner in på Coop och köper vegoburgare och mörkt bröd, cigaretter på vägen och ett paket kaffe. (Jag kommer inte ner ensam med barnvagn och alex 5 trappor, än mindre upp igen..) Dessutom har jag jordens största finne på hakan. Hem igen och nu är vi hemma, utslagna och matta. Jag ligger mest och läser bok och dricker kaffe. Alex vill gärna också ha boken, han rev sönder två sidor för mig ur "kärleken till ett barn" som är uppföljaren på "Inte utan min dotter". Som jag lånat av ninas föräldrar, så nu blir jag väl ersättningsskyldig. Haha.

Idag blev det onyttig lunch i huset. Så nära som vi kommer onyttigt här borta iallafall. Soyaburgare med mörkt bröd och frön, rucolasallad, tomat, några skivor avocado, hemgjord dressing och massor med kärlek är det i min lunch, som nu ligger i magen och myser. Avvek lite från GI idag med brödet, men det är trots allt halverad mängd kolhydrater och dessutom är det gott. Avslutning med ett äpple för vitaminernas skull. Alex lunch bestod av potatis och kålrot med lite smör. Han gillar kålrot. Ungen min.

Det här är det tristaste inlägg jag nånsin skrivit. Jag skriver mest för uppdateringens skull, så att ni inte försvinner och tror att jag lagt ner. Jag har väldigt mycket ideér i huvudet till både debattartikel och videoblogg, men jag är så pass matt av febern att det inte finns mycket energi till det. Jag kurerar mig först.

Dagens värdelösa vetande apropå mat; Visste ni att rucola betydde "raket"? Detta med anledning av dess skarpa, peppriga smak. Det tycker jag är lite kul att berätta för ungar, för de minns gärna, och tycker det är lite coolt med en grönsak som heter raket. Här hemma kommer det aldrig att bli problem på "få ungen att äta grönsaker"-fronten. Vi äter ju inte kött hemma och jag är rätt händig i köket. Om jag får lov att låta lite högfärdig.

Men hörni, jag pallar fan inte sitta här just nu. Bok och aspirin var det!

Bild: Han är ju så poppis att ha med på bild, så det är klart att jag gör mina läsare glada. The boy, the myth, the legend. Alexander med haklapp!

4 kommentarer:

Cian sa...

Lilla gubben..Förkylning är inte kul..
Hojta till om du behöver hjälp med något..Får man verkligen bara stänga av en hiss så där en hel vecka? Vafan..!!

Jo men vi kan väl kalla oss för svägerskor ändå?
"Min lillebrors föredetta flickvän som är mamma till Vildings kusin" är helt enkelt för krångligt att säja!

T e s s i sa...

Gogossen ! Honom får du "hålla hårt i" när alla flicksnärtor vill sätta tänderna i han om några (rätt många!) år. Krya på er ! (JAAA, vi vill ha vlog, hejja hejja!)

Nina sa...

haha, jag tror att det är okej att några sidor gick sönder i boken. typ betalning för att min mamma snodde din unge i tusen timmar ungefär. hon var moody och du var betty!! mahmoooody inte utan min betty mahmoodiiiii!!!

Zaphod sa...

Rucola= senapskål
har i Sverige ansetts vara ogräs tills någon kom på att det var trendigt när det kostade 400:-/kg och hette Rucola :-)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rucola