tisdag, september 2

Äntligen! (igen!)

PUH!
På Måndag börjar jag medicinera med suboxone! Äntligen! (Mer info från Läkemedelsverket finner du Här!) Och jag är överlycklig. Alla papper är nu ordnade, mötet har äntligen varit och allt är förberett. Allt som behöver ske nu är att det blir Måndag. Det känns nästan overkligt. Ska jag verkligen få den här medicinen? Ska jag nu slippa den konstanta känslan av att behöva "mata hålet"? Kommer min oro och min stress att dämpas nu när tryggheten i opioidsubstitutionsbehandling äntligen kommer att finnas? Jag har aldrig tidigare deltagit i substitutionsbehandling för någon av mina drogproblem och jag trodde inte det skulle bli verklighet heller. Räkna med att jag kommer att skriva om det här - hur det känns, hur jag reagerar, mina eventuella förändringar och liknande.

Jag tror inte på något vis att medicinen kommer att "lösa alla mina problem". Lyckopiller existerar inte (iallafall inte i laglig form) och allt man gör om man nu skulle få tag i dessa illegala lyckopiller, är att skjuta problemen långt framför sig och gömma sig i sitt eget närvarorus. Observera att jag inte skriver "fly från verkligheten", för det har jag pratat om tidigare - hur droger för mig aldrig varit någon form av flykt, snarare en efterlängtad närvaro och en känsla av att klara av, höra till och att orka. Det enda jag begär av medicinen som sådan är att viljan att mata hålet, och att tomheten i centrum av kroppen, jämförbart med ett tomt rör som går igenom munnen och rakt igenom kroppen - hela vägen - dämpas, eller till och med försvinner. Resten, min ångest, rädsla och allt det andra, har jag alltid levt med och det är ingenting jag bara kan ta en tablett för att få bort. Men jag har verkligen längtat efter det här.
På måndag, då gäller det!

PS: Fan vad jag är sugen på att köpa det här till mitt kök. Fett! http://www.thinkgeek.com/homeoffice/stickers/a6d0/images/2945/

2 kommentarer:

Eva sa...

Lycka till!

Vore det inte bättre att referera och länka t.ex. bara till Läkemedelsverket eller också även Vårdguiden Stockholms läns landsting har istället för Läkemedelsföreningens FASS?

Trots allt får medlemmarna i LIF helt fritt skriva vad de vill om sitt läkemedel (undantaget bipackssedel där lagstiftning finns och bättre läses på andra ställen).

*Ofta* hittar man tveksamheter i FASS för läkemedel där man kan misstänka att det är för att öka förskrivningen kontra alternativa läkemedel.

För deras allmänna information hänvisar de väldigt ofta till sina medlemmar men inte andra läkemedelsföretag.

FASS bör ses som ett sätt av LIF med medlemmar (de stora läkemedelsföretagen som "missgynnas" av billiga generika och parallellimporterade läkemedel) att kringgå lagstiftningen om information till läkare respektive läkemedelsreklam.

Det förvånar hur lätt de lurar bloggare och andra till att tro att det är oberoende information.

Loo sa...

oh dear, inte har jag koll på det. Vi har alltid fassat saker i hemmet och det är ett snabbt sätt att få en översiktsbild av vad det används för. Om det nu upprörde så mycket så ska jag försöka sluta länka till fass. Haha