söndag, september 28

Mitt kylskåp - revealed and x-rated!

Bild ovan: En annan sida av mig.

Jag har fått låna en ny digitalkamera av min far. En Casio Exilim, som jag ska ha tills jag får ordning på min gamla. Den är fantastisk! Den har video, värsta funktionerna och allt jag behöver. Framöver blir det MYCKET mer bilder i bloggen, ska försöka bifoga nytt varje dag - och dessutom kan jag Vlogga var jag än är! Premiär för "instant vlog with moving Loo!" soon!

Men nu har jag en utmaning till er. Vad har ni i era kylskåp och skafferier? Liksom, vad har ni för basvaror hemma, och hur ser era kylskåp ut? Vad har ni sitter på utsidan och vad finns därinne - det är jag ute efter. Jag är nyfiken på folks vanor, vad ni äter och hur ni tänker, vad som är viktigt för er. Jag har fotat min kyl, frys och mitt skafferi här - enjoy!

Och jag vill att åtminstone fade, tessi, Lovi kanske?, Dan, och gärna faster C fotar! Skriv i mitt kommentarsfält om ni väljer att responda!


Ovan: Min kyl. Massor av Fun Light-saft, coca-cola light och grejer. Förutom det: smör (ovanligt i mitt kök), barnmat, marmelad x 2 (aprikos och någon slags jordgubb) Thailändsk Black bean garlic sauce till wokning och marinering, sushi-ingefära (gari) , vegetarisk barnmat, sparris, Rödbetor och en drottningssyltburk. På nedre plan syns också marinerade vitlöksklyftor i lösvikt. Även ägg och lättdryck med varierande smaker, fläder, citron och svarta vinbär tror jag det är.



Ovan: I grönsakshörnan återfinns squash, paprikor, tomater, avocado och salladslök samt Rucola. Bredvid syns mitt beroende; Ramlösa och Loka, smaksatta i varierande sorter. Lokan är den med fläder och citron jag nyss förälskat mig i. Me loves kolsyrat, smaksatt vatten.



Här då! Här har vi barnjuice (ekologisk). grön pesto, Theralene (haha!), soya, Italiensk lättdressing (en onetimer, jag gör alltid egen dressing men den här hade en gäst med sig vid något tillfälle, bra bas faktiskt!), salladsdressing (inte heller min, kvarleva, kul att experimentera med), soltorkade tomater i påse, risvinäger (till sushi). Ovan syns ketchup, wasabi och lite smör. Den har jag i Alexanders mat, på order av BVC. (smöret alltså, inte wasabin)


Vid sidan om här, på micron, står Alex mat uppradad. Den står normalt sett inte där, jag ville bara rada upp den där för fotografiet så man fick en översikt över alla schyssta färger. Bara ekologiskt, vegetariskt och utan tillsatser.

Skafferi! Couscous, russin, kakao, potatismjöl och solrosfrön. I blå burken finns linfrön och jag tror det är en påse med linser som skymtar i bakgrunden. Nedanför finns fullkornspasta, makaroner, ättikssprit (jag gör egna inläggningar, jag vet, jag är som en liten tant) och.. öhh.. vi tar en bättre bild på det.. :

Okej, glasnudlar, gröna linser, nudlar, pasta, kokosmjölk, currypasta, mojito drink mix (vedervärdig, gör egen istället!), en uncle bens - tikka masala -sås, sirap och äppelcidervinäger. Förutom det vi nämnde ovan, förstås.

Ooh, några av de absolut viktigaste hörnstenarna i min matlagning. Eftersom jag lagar mycket asieninspirerat och hett vegetariskt, så är ingefära, vitlök, matolja och sesamolja ett MÅSTE. Det här ska finnas i varje hederlig människas kök - du kommer långt på ingefära och vitlök, och jävlar vad gott det är.


Övre frysfack: Återigen, hörnstenar i min matlagning. Här finns röd och grön thailändsk chili, det där gröna i mitten är limeblad, och det där vita är pepparrot.


Nedre frysfack: Vegetariska vårrullar, vegetariska "kött"bullar, fryst sushi, laxfilé. I kräftsalladburken finns en infryst överbliven middag, gissar att det är quornfärssås eller ingefärswok. Även fryst, hackad spenat, broccolibuketter, hemplockad rabarber (längst in) och ett paket tortillas.



Kylskåpsfronten: Apoteket - magnet, en askul seriestripp föreställande en mor med sin vilda unge hos doktorn: "Är det ADHD, doktorn?" frågar modern oroligt. "Nej, tyvärr, det är bara en vanlig skitunge" säger doktorn. Hilarious! Ett Aftonhoran-urklipp "Du ska vara snygg, framgångsrik och lycklig, annars kan du dra åt helvete" (angående försäkringskassans nya regler i början av året) , en NA-pamflett med mötestider, under det adress och telefonnummer till alla barnakuter och barnläkare i området, ett vykort från Costa Rica, (från pappa) , en magnet från grekland (pappa), och en massa oanvända hello-kittyklistermärken. Dessutom visitkort till någon viktig person (i detta fallet min läkare på beroendevården),vårdguiden-magnet, försäkringskassa-magnet, en DN-rubrik (eller var det expressen? nåja) "Dags för feministisk egoism". Där bakom är det någon broschyr för LSS-förmånen tandvårdsskydd. Eller vad fan det heter. Och så Hello Kitty förstås!

Ja, det här var mitt matförråd och min kylskåpsutsida. Det sägs ju att det man har på kylskåpet reflekterar ens liv och det man har I det, representerar vem man egentligen är. Jag vet inte om det är sant, men jag tyckte det var en kul grej att göra. Nu är det ER tur! Om någon är lagd åt det hållet så får ni gärna analysera min person genom mitt kylskåp och dess in och utsida, det kan ju vara intressant det med! Jag ska kolla klart på några till avsnitt av min nya hookup-serie nu: "greek", och dricka min Loka. Sedan ska jag lägga mig bredvid min son och somna med armarna runt honom för det har varit en lång, underbar dag på stan med alex och liselott. Hon är så jävla bäst, underbara människa! Alex med förstås, mina två favoriter - på samma ställe. Kan det bli bättre? Njo, förutom det faktum att det är fullständigt dött på kärleksfronten så borde jag inte begära mer. Jag är sugen på en höstromans, eller bara en flirt. Snart kommer jag väl signa upp mig på spraydate, syrran verkar ju ha feta napp där.. herregud..

Imorgon kommer det skvaller, och så ska vi se om vi kan få ut den där "så här var det"-storyn snart. Dessutom Vlog VÄLDIGT väldigt snart. Glöm inte att komma tillbaka och kika - du vet aldrig vad du kommer hitta här, i Social Ingenjörskonst - den enda blogg du behöver.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det enda som finns i min kyl just nu är typ smör och ketchup och det enda som finns i frysen är is..
(kan det inte bli jäkligt kallt snart så jag kan frosta av?)

Men jag kan göra utmaningen när jag har storhandlat i veckan..Så det ser lite seriöst ut iallafall!

:)

T e s s i. sa...

självklart ska här fottas och läggas upp, får bli lite senare idag bara.

Fejdan sa...

Kul inlägg. Jag hakar på utmaningen i eftermiddag. :P

Anonym sa...

jag har redan fotograferat minidel av min kyl/matvaror i min bilddagbok!

http://revintage.bilddagboken.se
datum: 17 september! I´m ahead!

(fast nu ser jag att det bara är en kylskåpsdörr och lite torrvaror, men ändå!)

& tips! gör som jag - skrota fun lighten, det är _aspartam_ i det som bildar träsprit i kroppen och i dagsläget vet man inte vet vad som egentligen händer med det (likaså cola zero, men light kan du dricka!)drack typ tusen liter fun light innan jag fick veta detta, men nu känns det lite sådär!

puss puss! ser fram emot mer bilder/vlogs! <3

T e s s i. sa...

Jag har gjort det, gjort det, gjort det. Fast jag missade utsidan. damit.Men NU ska jag sova.

Lovi sa...

All right.. i fix.. men det kommer bli booring i min helt sproilans nyinflyttade lägenhet :D