fredag, maj 25

I need your sunshine tonight

Ikväll vill jag verkligen inte vara inne i den här förbaskade lägenheten. Jag vill ha ös, panikslaget jävla VANSINNE, jag vill tillbaka on the floor som the fuckin' queen of clubbing i den här jävla stan, för jag orkar inte sitta här och vara deprimerad över morbröder, mammor, folk i allmänhet och fan hans moster som bara motarbetar mig. The weekend has landed, kanske man kan säga.


"I'm trying to be myself
Understand everyone
It's a mission and a half
Looking at everyone
Trying to learn something
But I am getting more confused
It's hard being cool
Our generation
Alienation
Have we a soul?
Techno emergency
Virtual reality
We're running out of new ideas
Who is the Queen?"


Jag blir ditt solsken ikväll.
Hur som helst: Satt igår och läste någon tjejs "viktblogg" . Hon har "en gång för alla" bestämt sig för att gå ner i vikt och det är väl trevligt för henne om hon känner att hon behöver förändring och jag stöttar alla människors personliga beslut kring sin egen vardag. En sak jag bara inte fattar med alla dessa jävla bantarmänniskor, är det faktum att de inte ens engagerar sig på det allra viktigaste planet när det kommer till käket dom stoppar i sig. Tjejen redovisar hur hon äter Billy's pajer, potatiskroketter, dricker lättmjölk och lunchar fläskkotletter och går på halvkvartspromenader med sin mor och hund.
Jag förstår inte människor riktigt. Istället för att ta reda på hur kroppen fungerar och vad näring egentligen innebär, vad kolhydrater, proteiner och fetter egentligen gör och fyller för funktion, (det är faktiskt inte så jävla svårt) och det faktum att din kropp är en förbränningsmaskin med en muskulatur byggd för rörelse, istället för att blint lita på fetthaltsangivelsen på paketet (det må "bara" vara 3,5% fett per 100 G vara, men hon inte så mycket som SNEGLAR på kolhydratinnehåll, detvillsäga SOCKER.) så kan man ju lära sig om vad maten är gjord av, från början, och lära sig att göra det på egen hand, eller undvika det. Om du vill gå ned i vikt eller förändra din kropp så är INTE bantning svaret. Jag är ledsen att säga det här, men du måste lägga om din kost och din rörelse och lära dig om skiten, och hålla dig till dina principer och kunskaper resten av ditt liv. Det FINNS inga genvägar till att bli vare sig det ena eller andra utan att skada eller utsätta kroppen för idiotiska påfrestningar. För att visa vad fan jag snackar om, så att även bimbos förstår, så föreslår jag några "smarta" bantningsexempel om du nu inte vill lära dig om skiten du stoppar i dig:
Salladsdieten - Går ut på att BARA äta råa grönsaker i ett visst antal veckor. Jättefiffigt, om det inte vore för att du inte får i dig några som helst proteiner genom detta. Det finns naturligtvis proteinrika, vegetabiliska alternativ, men de måste dessvärre kokas eller vara på annat sätt tillredda för att kunna intas, såsom bönor, linser etcetera. Protein hjälper dina muskler att byggas upp och fungera. Har du slöa muskler blir du en slö, trött, komapatient, men visst fan blir du smal. Synd bara att du blir slö i pallet också. Kanske inte märks så nämnvärt på somliga däremot, eftersom de redan är slöa nog att pröva skiten. Samma koncept gäller också avarter som Fruktdieten och Banandieten. (?!)
Tjackdieten - En klassiker! Tar du amfetamin blir du inte hungrig. Iallafall inte om du inte har ADHD. Du behöver inte äta på flera veckor, du rasar i vikt tack vare tvåhundraprocentig ämnesomsättning. Nästan idiotsäkert, grejen är bara den att din kropp till slut lägger av, för den fortsätter vara en förbränningsmaskin trots att den inte "minns" det under tjackruset. Ingen näring = Inget disco. Dina muskler gör ont, ditt huvud värker konstant, du drar på dig ett kasst immunförsvar som inte fixar minsta lilla bakterie, och så är du helt urblåst i skallen efter ett tag. Men som sagt; du blir snygg och smal. Synd bara att du inte orkar utanför dörren för att visa upp skiten. Enda vägen ut är hundra varv runt. Nu har man inte funnit något i amfetamin som är fysiskt beroendeframkallande, men rent psykiskt kan du dra på dig ett beroende också, så nu har du tjackproblemet att ta itu med istället för fetman. (Tips från en addict: Det är bra mycket lättare att få tag på ostbågar än tjack. Ostbågar håller alltid samma kvalitet oavsett vilken butik du köper dom i. Ingen snut kan anhålla dig för att du äter ostbågar och ostbågar kanske gör dig lite rund men du slipper böter om nån skulle råka komma på dig med att ha dom i skafferiet)
Viktväktarna - Ah! det eviga points-räknandet. Dom är inte dumma dom där VV! De tar ut dyra avgifter för att lära dig ett POÄNGSYSTEM istället för att du tar tag i saken och på egen hand studerar lite näringslära! Det kan ju aldrig gå fel! Den här sortens företagsidé är ju helt lysande! Du betalar, dom ger dig en tabell med fina rosa små förklaringar och poäng, du håller dig till ett visst antal poäng och går dit en gång i veckan och hurrar för att någon annan idiot som inte heller tyckte det var värt att lära sig något på egen hand har gått ned två hekto. Skitbra verkligen! Rena rama sektbeteendet! För vad betalar du för - EGENTLIGEN?
GI-metoden - Jättebra initiativ att någon tog tag i en DEL av hela näringskonceptet, men känns inte världsbilden lite snäv? Kämpa livet ur sig för att hålla koll på värden av Glykemiskt Index? Vet du själv ens vad det är, EGENTLIGEN? Förutom faktarutan i Amelia? Hur går det med att röra på sig, förresten? Jaha, förlåt, du är förstås upptagen med konverteringstabeller hela kvällarna, ta en promenad är ju helt jävla uteslutet.
här är sanningen, kexet. För att hålla din kropp i form finns det bara EN metod som verkligen fungerar, livet ut. Att hålla koll på din mat genom att veta vad det är i den, och genom att RÖRA PÅ SIG. Jag är hemskt ledsen att jag ska behöva säga det här, men så enkelt är det. Svårt va? Blev det jobbigt nu? Seså, spring till chipspåsen och trösta dig. Fleromättade fetter är ju så bra, Viktväktarna har ju satt fem points per hundra gram så du kan köra på hela dagen om du vill. Grattis!
Gud vad trött jag blir.

1 kommentar:

Anders sa...

Sanning OCH Humor allt i ett och snyggt förpackat av Loo!
Härligt!!