måndag, maj 28

I'm your tamagotchi, so happy that you love me...

Jag har visst glömt bort att introducera min nya vän. D köpte mig honom i Fredags då jag besökte en kiosk i innerstaden. Han heter Ernest och är egentligen född av kvinnligt kön enligt inforutan, men det spelar ingen roll. Varför en tjej inte skulle kunna heta Ernest är helt bortom mig. Hur som helst; Ernest är en Tamagotchi. Ernest växer och frodas och blir en mean machine med horn! I morse när jag vaknade såg jag hur han / hon växt och frodats under natten. Jag är lycklig med min rosa tamagotchi. Bilder kommer snart! Även pics från helgen blir högaktuella så fort vi får burken att funka igen.


För övrigt fick jag ett mycket schysst pressmeddelande här i morse. Det tycks mig som om, likt Bandidos bröt sig ur HA, så har även Gringo, den så kallade "blattetidningen" (har aldrig förstått deras inriktning på detta med "blattar" och andra skällsord som jag inte går med på..) en utbrytargrupp som bildat sitt eget magasin:


"Ny förortstidning 1 juni

Den 1 juni kommer en ny tidning med det raka namnet FÖRORT att lanseras. Tidningen är ett initiativ taget av förortsbor som ville göra en nöjestidning som inte handlade bara om tretton personer inne i stan.
- Tidningen FÖRORT kommer att bli en stor överraskning för många. Den visar en ny sida av förorten som inte har visats tidigare, säger Selda Evgin, 27-årig chefredaktör som tidigare frilansat för DN På Stan och Gringo, bland annat.

Tidningen är den första i Sverige som utvecklats tillsammans med sina blivande läsare. I ett samarbete med communityt Playahead har över 60.000 personer sagt sitt om vilka de vill se intervjuade, betygsatt innehållsidéer och agerat smakråd.

Bland annat har FÖRORT i sitt debutnummer gjort en intervju med Hasse Aro efter att 18.845 Playahead-användare uttryckt att de ville se honom ställd mot väggen. I intervjun förklarar Hasse bland annat varför det bara är blattar i Efterlyst och säger att förortare får skylla sig själva.

Tidningens första upplaga trycks i 50.000 exemplar och kommer att distribueras en gång i månaden till 51 orter runt om i Stockholm. Och checka distributionsnätet: Den kommer att finnas att hämta på pizzerior och kebabrestauranger lokalt på alla orter!"


YEAH! Bra initiativ kexen! Hoppas ni gör nånting av det hela som inte urartar till Gringo. Jag var med på första mötet då Gringo skulle bildas, och då var det inte ens tal om blattar och dittan och dattan. Det var bara tal om jämställdhet och andra snygga ord jag gärna går med på. Plötsligt var det idiotförklarande av förort och ett sabla "jidder" och plötsligt blev klyftan mellan "vi" och "Dom" såå mycket större. Särskilt intressant är att Carlos Rojas och kompaniet är supersvenska till sätt och kultur, och så skall de stå för något som är mer "ey len" än det akademiska sätt som de lagt sig till med. Det fungerar inte riktigt för mig. Sorry. I min värld blir det dubbelt.

Igår var MA här, vi skrev lite opponering tillsammans, sedan åkte vi i MA's flashiga åk ner till centrum där jag och H handlade mat, sen hade jag diverse illamåendeattacker på vägen, vi åkte hem och lagade underbart organiskt god, icke genmodifierad mat och såg på "SuperSize Me" som är en skitbra film av lika grymma journalisten Morgan Spurlock.

Old news för de flesta av er, men H har inte sett den tidigare. Det är roligt att se honom upptäcka naturen, när vi satt i Vitabergsparken och betraktade hur en skata pickade efter larver, hur han såg hur löv och allting bara var i det kretslopp som det faktiskt är. Det är roligt att se någon annan utvecklas till ett stadie av Medvetenhet, precis som jag gjorde en gång i tiden. Vi åt vindruvor och såg också på "Million dollar baby" som också var helt fantastisk, Clintan är verkligen designad för att befinna sig i de där äldre rollerna. Och eftersom han också regisserat filmen och är producent får han extra plus i kanten för, både sitt agerande och sin prestation.

Idag lyssnar jag på Elation Station och leker med Ernest. Nystädat hem och ikväll väntar en fantastisk middag med Quornfärs och tortillas. H är hos psykologen och jag sitter hemma och lyssnar på musik. Och illamåendet är i full styrka, yes siree.
man kan ju undra...fast nä.
By the way! Inte en jävel har försökt ringa & jävlas med mig den senaste tiden! Inte en advokatjävel (förutom min egen), inte en släkting. Det är lugnt och skönt och jag håller mig här på min kant tillsammans med H.
Vädret är underbart syrendoftande och jag mår bra idag.
Låt det fortsätta så.

2 kommentarer:

Anders sa...

"Vädret är underbart syrendoftande och jag mår bra idag.
Låt det fortsätta så"
Word!

Anna sa...

Det värsta är att de inte ens har kommit på idén själv. Jag kontaktade Gringo och frågade om de ville ha ett samarbete med vår förortsnöjesguide slummer.se men fick inget svar. De snodde helt enkelt idén de idioterna