onsdag, december 6

Till vänster: Expressen Sport's frontpage & löp idag. "Förhören Bilderna Kokainet". Intressant. Expressen, jag älskar er. Ni skriver verkligen om sådant jag älskar att läsa om. Det är naturligtvis dessa tre saker som idrottsvärlden bör engagera sig i.

Idag var hektiskt. Jag skrev och skrev, sen mötte jag ma, handlade lite hemlisar & julisar. Gick runt & log för mig själv i Kista Centrum med alla sina ljus och sin julmusik i alla affärer. Oavsett vad människor säger så älskar jag julen och det står jag för. Även fast jag alltid firat med en liten familj och även fast mormor alltid rubbat alla cirklar genom att gråta i mimosasalladen för att hon "bara" gjort 677 rätter och det inte räcker enligt henne, även fast morfar mest suttit och knorrat över dyra presenter och även fast jag och mamma skämtat om knark vid julbordet de senaste åren så gillar jag den.

För jag älskar granar, tindrande ljus, exalterade barn som vaknar klockan sju. Jag älskar att dona och bona och knäcka nötter och slå in paket och öppna dom och stå och koka rödkål och sill till fan avlöser mig. Jag älskade att vara barnet som fick all uppmärksamhet och jag älskar att nu vara den vuxna som börjar, så smått, att ta ansvar för julen och att verkligen göra det fint. Jag älskar tända ljus, julotta och töntiga julsånger ska vi inte ens tala om. Jag lyssnar i timmar till Bing Crosby's "White christmas" och kan riktigt se tomten på sin släde. Jag matar hem julskivor som en dåre och gör egna medleys. Jag kan promenera i timmar på stan och titta julskyltningar. Jag har sett flera julgransdekorationer redan som jag vill ha åt vår lya men är rädd att vi inte har plats med gran. Jag älskar julen och hela mitt liv har jag längtat efter en egen, gigantisk familj att fira den med. Om några år kanske jag har det. Då jag flyttat till mitt vita hus vid havet med mina älskade.

Jag gick som sagt runt i Kista och spanade in saker. Sedan "klarade jag av" min hyperneurotiska mamma som inte gör annat än ringer och skriker på mig, varpå jag åkte till Konsum, handlade hem pepparkakor och nötter och choklad och massor av mat och fyllde skåpet. Jag fick skjutsa matkassarna uppför Lundagatan med varuvagnen, för bära hade jag aldrig klarat av att göra. Genomsvettig kom jag hem, slog mig ned, tog en öl och gjorde lite kronärtskockssallad och pratade med ST och oroade mig för ¤ medan jag slog in Lotts paket. Min älskade bästa vän fyller 27 på fredag och jag har naturligtvis hittat den perfekta presenten. Radioskuggan sänker sig över Söder men jag känner ändå att saker inte är som de ska och nu har Lott dessutom blivit dunderförkyld. Stackarn ligger nedbäddad hemma hos räven och snörvlar. Det är resultatet av att stjärnornas liv är i gungning, det är vad som händer när någon av oss är i obalans. Äh, vad fan förklarar jag det för. Det var inget.

Men i år blir julen annorlunda. Ingen mormor som grämer sig och åmar sig. Ingen morfar som surar vid skinkan. Ingen stor familj och inga traditioner. Så, i år skapar jag den första riktiga, Lönnrothska traditionen. Jag träffar väl mamma och hennes inneboende en stund. Sen mina syskon. Sedan åker jag hem, och skapar min egen, tindrande jul, här på Söder. Och den som vill får delta. För här hemma kan jag skapa den ro och den frid som jag verkligen behöver. Och det ska vara fan i det om jag inte ska på julotta också.

Och nickelback säger det så verkligt och sant:

" This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know, you know, you know

[CHORUS]
I love you
I have loved you all along
And I miss you
been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me
and you'll never go
Stop breathing if
I don't see you anymore

On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
Cause you know, you know, you know.."

¤, jag tänker på dig.

Och people; min telefon är up n' running igen. Nu med nytt batteri, ny handsfree och den här gången ska jag fan ta hand om den ordentligt. (Tack för den ovärderliga hjälpen i butikerna i jakten på batteriet, ma!)

Inatt: Slår jag in julisar, presenter och lyssnar på:

Immortal Technique - Harlem Streets
Cygnus X - Positron
ATB - Don't stop
Loxitrop - Night train

Inga kommentarer: