måndag, april 2

Madde och sekten

Bild: Ur dagens Aftonblad.
Prinsessan Madeleine, Svenskar i synnerhet, homosexuella i allmänhet och så judar, är enligt artikeln "hatade" av denna "kristna" sekt. Får se om jag får det här rätt nu.

Enligt min (förmodligen trångsynta) världsuppfattning så har jag ändå fått den allmänna uppfattningen att
1) Kristna, och kristendomen som sådan, står, eller åtminstone vill ge sken av att de står för den "goda" och "kärleksfulla" sidan av den svartvita värld som är religion.
2) Den motsatta sidan, som är representanter för allt som är Hat, ondska, mörker och smärta, är det "Djävulen" som står för. Och så alla hans hantlangare. Så, om ekvationen är rätt så har vi alltså två sidor. En god, ljus och kärleksfull sida med en "förlåtande" och "kärleksfull" Gud, och en "Hatisk och mörk" Djävul. Right i am?

Men nu blir jag förbryllad. Det är förvisso inte första gången jag läser om de här sekterna och deras varierande påfund och jag är väl medveten om att tex. Svenska Kyrkan sysslar med helt andra grejer än de här vansinnessekterna, men när inte de religiösa själva vet vilken sida de ska stå på, då tappar jag hoppet om mänskligheten. Eller, small correcture där; det var länge sedan jag tappade hoppet om mänskligheten. Ur artikeln syns nämligen väldigt många ord som jag inte direktassoccierar med Kristendom, såsom "hat", "krig", "okvädningsord" och allmän öppen hotfullhet, förakt och precis ALLT ANNAT SOM INTE ÄR kristet för fem jävla öre.

Att människor som skall "representera" den så kallade ljusa sidan går ut med öppna hatbrev är dessvärre en av anledningarna till varför jag för länge sedan valt att gå min egen väg i moralens djungel, och seriöst, jag ser inget fishy med varför nerds i allmänhet och folktrötta individer som jag själv "syr sin egen religion" eller bara skaffar sig lite allmän moral och folkhyfs istället för att döpa sig.
Eller super ner sig i ren jävla tragikomisk anda i väntan på frälsningen.
Which ever floats your boat.

3 kommentarer:

kyrksyster sa...

Sekter är ett bekymmer...

Fast å andra sidan så är inte världen så svartvit att vissa står för det goda och andra för det onda. Den kampen för vi t o m inom oss själva varje dag.

Kristen tro handlar ganska mycket om den svåra kampen - och om en Gud som steg ner från himmelen för att leva det rätta o sanna livet åt människorna - för vi klarar inte det...

Klarsynta tankar du har... du ser hur det förhåller sig. Det är en god egenskap som både du och världen kommer at ha nya av!

Loo sa...

Jag tycker det är dödstufft att min blogg läses av en riktig KYRKSYSTER! Go syster! och tack för fina kommentarer :)

deep|ed sa...

Fan, halva bibeln handlar ju om hat, hämnd och att rätt tro ska vinna över hedningarna :) (du vet - Gamla testamentet).

Och galningarna i den här sekten är bara en mer extrem form av diverse frikyrkligheter som pratar om kärlek men visar hat mot de som inte är som de.